Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gerndt med foten i bandage - "Ingen fara"

Helsingborgs nyförvärv från Gefle, Alexander Gerndt gjorde tre mål mot Djurgården senast. Därför var det många som höll andan när han skadade sig på måndagens träning.

- Jag har kollat foten nu. Det handlar om en stukning. Akut handlar det om att få ner svullnaden. I övrigt tar vi det dag för dag. Det första jag kunde konstatera var att inget i foten är brutet, säger sjukgymnasten Mattias Svensson till Helsingborgs Dagblad.

Alexander Gerndt lämnade Gefle, där han varit ordinarie och tagit sig till en plats i toppstriden av den allsvenska skytteligan, för spel med Helsingborg. Där fick har det mest blivit en plats på bänken. Men mot Djurgården fick han göra ett tidigt inhopp och var den som såg till att Helsingborg fick en poäng med sig i 3-3-matchen.

Därmed stärkte han sina aktier rejält för spel i nästa match mot IFK Göteborg men på måndagens träning var olyckan framme.
I en duell vrickade Gerndt foten och tvingades utgå. Han fick omedelbar behandling och foten bandagerades.

Sjukgymnasten Mattias Svensson tror dock att Gerndt inte ska behöva lämna återbud till matchen mot IFK Göteborg.
- Det har jag väldigt svårt att se, även om det tar någon eller några dagar att bli återställd.

Tränaren Conny Karlsson är heller inte orolig för Gerndt.
- Han ville ju hoppa in igen direkt efter skadan, så det ska inte vara någon större fara. Det känns skönt att ha medicinsk personal på plats som tar hand om skadorna direkt, säger Karlsson till HD.

Publicerad 2010-08-10 kl 10:08
Annons
Annons
Annons