Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Gerndt och Jönsson sålda - tacka mig”

Först Gerndt-succé - sedan Jönsson-succé. Erik Sundin hamnade i skuggan, men tar åt sig av framgångarna:
– Det kunde lika gärna varit jag om jag varit yngre.

Rasmus Jönsson, 21, värvades till Wolfsburg i augusti efter att ha gjort nio mål och fyra assist på 23 matcher i Helsingborg. Alexander Gerndt, 25, hann bara med 16 matcher innan Utrecht köpte honom och på dessa gjorde han sju mål och lika många assist.

Kvar i Helsingborg finns Erik Sundin, 32, som stått för sju mål och tre assist på 17 starter och åtta inhopp. Med det facitet är han både bäste målgörare och poängplockare i Helsingborgs nuvarande trupp.

– Jag känner mig lite delaktig i att Thomas Sörum levererade direkt och att Rasmus och Alexander blev sålda. Man suger ju åt sig lite kredd eftersom man lirat ihop med dem och de har gått bra för båda två, säger Sundin till FotbollDirekt.se.

Känns det aldrig bittert att dina anfallskompanjoner blir utlandsproffs medan du blir kvar i allsvenskan?

– Rasmus är 21, för Gerndt har det gått ruggigt fort och även han är betydligt yngre än jag. Jag hade gärna skrivit på för Wolfsburg men man får vara realist, jag är över 30 och jag vet hur klubbar tänker.

Trots stor rullians på hans anfallskollegor under den gångna säsongen har Sundin fortsatt prestera.

– På något sätt känner jag lite själv att jag måste gå i bräschen och visa vägen när det kommer in nya spelare.

Alexander Gerndt satt innan flytten till Holland stundtals på bänken, utkonkurrerad av Sundin.

– Jag har varit med och konkurrerat med dem och sett till så att Gerndt fick sitta på bänken ibland. Det är ändå ett kvitto på vad jag kan. Det kunde lika gärna varit jag som fått ett utlandskontrakt om jag varit yngre. Jag har visat att jag inte är långt ifrån deras kvalitet.

– När jag var i deras ålder hade jag en del skador som satte stopp för min utveckling just då.

Erik Sundins kontrakt med Helsingborg går ut efter säsongen och AIK har ryktats vara väldigt intresserade av anfallaren som ännu inte diskuterat en förläning med Helsingborg.

– Det har inte varit något kontraktssnack mellan mig och Helsingborg men det känns som vi har hyfsad koll på var vi har varandra. Angående AIK har jag inget att säga om det, det blir bara en massa snack.

– Det har varit mycket försäljningar i sommar och stor rullians i vår trupp så det har varit skönt att jag bara kunnat fokusera på mitt och slippa tänka på deadline och kontrakt och bara fokusera på fotbollen.  Jag väntar med det där till efter säsongen.

Är drömmen om att bli utlandsproffs död?

– Jag är ingen drömmare som jag var när jag var 22. Samtidigt känner jag att jag har många år kvar men man vet som sagt hur klubbar tänker. Det skulle vara en bonus att komma utomlands om det så är Danmark eller Spanien.

Klubbarna ute i Europa är med andra ord välkomna att höra av sig?

– Haha, ja, Valencia får gärna slå en signal så ska jag fundera på det.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-09-25 kl 09:21
Annons
Annons
Annons