Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gerndt-transfer var inte på liv och död

Gefle har stora ekonomiska problem - men klubben förnekar att försäljningen av Alexander Gerndt var på liv och död. En utebliven affär med Gerndt hade inte slutat med konkurs.

Gefle har stora ekonomiska problem - men klubben förnekar att försäljningen av Alexander Gerndt var på liv och död. En utebliven affär med Gerndt hade inte slutat med konkurs.

- Jag kan lova dig att vi hade klarat oss även utan att sälja Alexander Gerndt. Helsingborg ville ha Alexander - och han ville själv lämna. Då ville vi inte ställa oss i vägen, säger Gefles ordförande Leif Lindstrand till FotbollDirekt.se.

Gefle brottas med ekonomiska problem.
Förlusten i år beräknas till mellan två och fyra miljoner och det finns inga pengar för att köpa nya spelare – och detta trots försäljningen av Gerndt som gav uppskattningsvis gav fem miljoner kronor. Men enligt Leif Lindstrand hade man budgeterat med förlust inför i år - och klubben kommer att fortsätta jobba med små medel.
- Så här är det: Två spelarförsäljningar har finansierat hela den trupp vi har idag. Det är Johan Oremo till Djurgården och Amadou Jawo till Elfsborg. Med hjälp av de pengarna har vi investerat i 18 nya spelare på två år. Vi visste att vi skulle gå back i år.

- Men det har varit värt det, nu har vi genomfört vår generationsväxling och skolat in våra nya unga spelare.

Lindstrand vill heller inte gå med på att det behövs fortsatta spelarförsäljningar för att klara ekonomin. Nye anfallsstjärnan Jakob Orlov skulle - om hans utveckling fortsätter - kunna generera pengar till klubben vid en försäljning. Men Gefle vill helst inte sälja Orlov.
- Nej, jag hoppas att vi får behålla Jakob. Vi vill behålla alla de spelare vi har nu. Kommer det bud och spelaren vill gå tar vi ställning till det. Men vi har jobbat för att få till den här truppen i två år och vill ha den intakt.

Och inga spelare är på väg in?
- Bara förutsatt att de spelare vi inte har klart med försvinner. Och då blir det nya budgetvärvningar, något annat har vi inte råd med.

Gefle lär nu fortsätta på samma ekonomiska nivå åtskilliga år, förutsatt att det inte kommer in nya stora bud på spelare, exempelvis Jakob Orlov. Klubben sätter sitt hopp till att en ny arena ska bli det stora lyftet.
- Ja, det är ju det vi hoppas på. Vi har klart med finansiärer, jag vill inte säga vilka, men där är det grönt ljus. Nu är det upp till kommunen och Länsstyrelsen, alla är ju inte nöjda med att vi vill bygga på samma mark som vår nuvarande arena står på. Men vi hoppas kunna börja bygga 2014 och att arenan står färdig 2016.

Det är några år dit?
- Ja, men har vi klarat oss åren som varit så kommer vi klara det här också.

Publicerad 2010-11-25 kl 13:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons