Örebro vann bottenmötet mot Sundsvall med 2-1.
Trots ett baklängesmål redan i tredje minuten.
-Vi gick hela tiden för seger, det var skönt att vi vann, sade Nordin
Gerzic i Örebro.

Bottenmötet rivstartade direkt. Sundsvall tog ledningen i tredje minuten genom Robert Mambo Mumba. Men spelaren som kontrollerade matchens gaspedal var Nordin Gerzic.
Sundsvalls mittfält lyckades varken få tag på den kubikformade spelfördelaren eller passningarna han levererade.
-Det såg ut som Ingemar Stenmark ett tag. Gerzic körde slalom mellan våra mittfältare, suckade Sundsvalls tränare Per-Joar Hansen.

Gerzic stötte in 1-1-kvitteringen efter 32 minuters spel efter det att Roni Porokara hade vänt ut och in på Sundsvalls landslagmeriterade högerback Mikael Lustig.
-Det var bara att sätta dit bredsidan. Jag kände direkt att det skulle bli mål, sade Gerzic.

Tio minuter in i den andra halvleken var det Gerzic som öppnade Sundsvalls högerförsvar med en läcker djupledsboll till Porokara. Den snabbe finländaren svepte nedför ÖSK:s vänstersida och spelade in bollen framför mål. Eric Bassombeng krutade in 2-1 förbi en chanslös Andreas Lindberg i Sundsvallsmålet. Det var ett allsvenskt genombrott för Nordin Gerzic som efter en kort
proffssejour i Bayern München som tonåring har tagit omvägen till allsvenskan via spel i division 2-laget Rynninge i Örebro. I slutskedet kroknade Örebrospelarna och Sundsvall fick chansen.

Närmare ett skott utanför av inhopparen Linus Hallenius kom dock inte Sundsvall.
-Vår första halvtimme var magnifik. Vi gjorde 1-0 tidigt, sedan hade vi två jättechanser och skulle haft en straffspark. Efter kvitteringen fick Örebro mer energi och vi tappade allt, analyserade Sundsvalls tränare Per-Joar Hansen.

Örebro tog lagets andra raka seger i allsvenskan och lyfte uppåt i tabellen.
-Vi har skapat en tradition att släppa in mål innan tre minuter har gått. Det gör det onödigt jobbigt, men den här matchen var viktig mentalt för oss. Det var första gången som vi vände ett sådant underläge och det bevisar att det här laget växer hela tiden, sade Örebrotränaren Sixten Boström.

Örebro har nu 15 poäng, fyra ner till Gefle som ligger under kvalstrecket. Sundsvall ligger precis ovanför strecket med tolv.

TT

Publicerad 2008-07-14 kl 22:23

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.