Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gerzic: ”Jag börjar komma i form”

Skadorna har stoppat Nordin Gerzic. Nu fick han 85 minuter mot Örebro och är på väg tillbaka.
– Innan har det varit lite knackigt eftersom jag har varit helt ur form. Men nu börjar formen komma, säger han.

GÖTEBORG. Nordin Gerzic gjorde sin första start för IFK Göteborg sedan premiären och spelade 85 minuter i hemmasegern mot Åtvidabergs FF.
– Det var skönt att spela från start igen. Jag har fortfarande mycket kvar att ge, men det kändes helt okej och jag slog inte bort någon boll tror jag, säger Gerzic till FotbollDirekt.se.

Mittfältaren, som kom till Blåvitt från Örebro i vintras, drogs med en skada i vintras som hämmade hans inledande period i Göteborg, och han har även varit småskadad under säsongsinledningen. 28-åringen berättar att han bara hade en kort tids full träning i benen inför matchen mot Åtvidaberg.
– Jag hade en skada i vinter och en skada nu nyligen. Jag har tränat i egentligen en vecka, helt fullt, säger Gerzic.
– Det här är en början på någonting och jag tycker att jag gjorde en bra match.

Eftersom Philip Haglund inte kunnat träna fullt ut i veckan på grund av en förkylning, ställde tränaren Mikael Stahre upp sitt centralmittfält i form av Pontus Farnerud och Gerzic intill varandra. Både Gerzic och Farnerud är två mittfältstyper som vill föra spelet med sitt bollsäkra passningsspel och sin kreativitet.

Hur tycker du att ditt och Pontus samarbete fungerade?
– Jag tycker att det fungerade bra, vi måste bara hitta bättre rytm i spelet. Vilka mittfältare som helst som spelar måste hitta rätt rytm mellan varandra – att det blir två, tre korta passningar och sedan ut på kanterna. Men stundtals tyckte jag att det fungerade bra, förklarar Gerzic.

Om alla ni tre som främst aspirerar på startplatserna på innermittfältet – du, Farnerud och Haglund – ska spela tillsammans, hur tycker du att ni ska ställa upp då?
– Det är upp till Micke, men jag tror att vi tre skulle fungera jättebra ihop. Innan har det varit lite knackigt eftersom jag har varit helt ur form, och egentligen börjar komma i form först nu, den senaste veckan. Men jag tror att det kan bli bra.

Fredrik Tillberg

Publicerad 2012-04-29 kl 10:09
Annons
Annons
Annons