POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

"Gick för tre poäng, så det är klart det är lite smolk"

Allsvenskans två bottenlag Örgryte och Djurgården förmådde inte att göra några mål när lagen möttes på nya Gamla Ullevi på söndagseftermiddagen. Båda lagen hade träffar i målramen men fick nöja sig med 0-0.

Efter matchen var besvikelsen stor hos båda lagen.
- Vi hade hoppats på tre poäng. Vi har lägen i första och andra. Det är skärpan som saknas, sade Djurgårdens Mikael Dahlberg med klar besvikelse i rösten till PPV.

- Vi gick för tre poäng, så det är klart det är lite smolk, sade Örgrytes målvakt Bengt Andersson.

Varken Djurgården eller Örgryte har övertygat under vårsäsongen i Allsvenskan. Och när lagen möttes inbördes var det därför föga oväntat att mötet slutade 0-0, även om båda lagen skapade tillräckligt för att avgöra matchen.

Djurgårdens Markus Johannesson noterades för en stolpträff i den första halvleken, då bollen gick via Dennis Jonssons huvud och i stolpen efter en hörna.

Örgrytes Alexander Mellqvist hade en nick i ribban efter en frispark i den andra halvleken.

Lägg därtill två fantomräddningar av Bengt Andersson, bland annat på en nick av Johan Oremo, som hade sin bästa chans för hela våren att spräcka sin förhatliga målnolla.
- Det där var ju ungefär som det såg ut förr, sade Bengt med ett leende när han fick se situationen uppspelad för sig igen.

Även om båda lagen var missnöjda borde ändå ÖIS vara nöjt med att laget dubblade den tagna poängskörden och Djurgården lämnade över jumboplatsen till Gais, som senare under söndagen möter Malmö och då kan ge tillbaka den till Stockholmarna. Annars är det två Göteborgslag i botten av tabellen när det allsvenska uppehållet träder i kraft vid 19-tiden.

Inte minst för Örgryte kommer uppehållet som en befrielse med tanke på de skador som laget har haft.
- Det är klart det är lägligt med tanke på de poäng vi har men samtiidgt är det vi som är friska som måste göra jobbet. Vi kan inte gå och vänta på att de skadade ska komma tillbaka, sade Andersson i tv-sändningen.

Publicerad 2009-05-31 kl 15:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå