Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Scanpix

Giffarnas kapten: "Det var ingen som klagade i våras"

Gif Sundsvall sparkar tränaren Roger Franzén.
Tråkigt, tycker kaptenen Tommy Naurin.
- Man kan inte säga att det var det delade ledarskapet som gjorde att det gick dåligt nu, säger han till Fotbollskanalen.

Gif Sundsvall hade bestämt sig att till nästa säsong gå ifrån ett delat ledarskap och istället satsa på en huvudtränare och en assisterande tränare. Men efter en tuff period har nu klubben valt att sparka en av huvudtränarna, Roger Franzén, direkt. Nu tar den andre tränaren, Joel Cedergren, över som huvudtränare. Sundsvall meddelar också att man vill förlänga med Cedergren och att han är klubbens långsiktiga lösning.

Giffarnas kapten och målvaktskugge Tommy Naurin, 32, tycker att det är tråkigt att Franzén lämnar.

- Först och främst är det tråkigt för Roger. Sen har vi arbetat ihop under fem säsonger här och bildat en stark relation till varandra. Så först och främst är det tråkigt. Han har lagt ett riktigt hårt arbete under de här åren, stått emot i motgång och haft väldigt fin framgång. Han var med och tog upp oss och sen har vi en fin vår färskt i minnet. Så det är tråkigt, men så är det. Föreningen vill se det här långsiktigt och då väljer de att gå den här vägen med bara en huvudtränare. Då är det bara att följa det, säger Naurin.

ANNONS

Hur har det fungerat med delat ledarskap, hur har den konstellationen varit för er spelare?
- Det har fungerat väldigt bra. Klart vi har haft en tuff period under sommaren, men Gif Sundsvalls vår var väl en av de bättre i klubbens historia så då kan man inte bara säga att det är det delade ledarskapet som gjorde att det gick dåligt nu. Det hade vi ju när det gick bra också. Men nu är vi inne i en fas när vi ville och behövde förändra något och då blev det så att föreningen valde att gå den vägen. Det är så klart tråkigt, men vi ska klara av det här och vi får lita på att föreningen tar rätt beslut.

Vad är skillnaden på Roger och Joel, vad kommer bli kvar för egenskaper genom Joel när han nu ska bli klubbens långsiktiga val?
- Det är klart att Joel och Roger är två väldigt olika ledare, med olika styrkor. Sen finns det givetvis svagheter hos båda två men det finns det hos alla spelare och ledare. Det är två starka tränare och då kanske det kan vara bra att man bara har en ledare på det viset som föreningen ser på det. Att man tar fram en styrka istället för två som vi haft nu. Sen vad som är skillnaden på Joel och Roger, det väl de flesta som är här uppe. Jag vill inte gå in på det för mycket, men de är duktiga på sitt sätt båda två. De har gjort det väldigt bra. Våren som vi hade var en framgångssaga och nu har vi det lite tufft så jag tänker inte måla fan på väggen för att det går dåligt nu, för det var ingen som klagade i våras.

ANNONS

Naurin ser positivt på att i alla fall Joel Cedergren blir kvar i klubben.

- Jag tycker inte vi ska rasera det som vi har byggt upp, så givetvis är jag nöjd över att vi har kvar en av de två tränarna. Jag tänker inte ta parti för Roger eller Joel i den här frågan, framför allt inte utåt, men det känns bra att vi har kvar en av dem. Det är positivt att Joel blir kvar, för vi har under en väldigt lång tid byggt upp det här. Det ska vi inte förkasta bara för att det gått tungt nu. Så det känns bra i det tuffa som är just nu.

Naurin tror att Sundsvall under hösten kan vända sin negativa trend och hålla sig kvar i allsvenskan.

- Vi hade en bussresa hem från Örebro i går och man blev lite trött bara av den och så kommer det här beskedet så det är mycket för huvudet för alla spelarna. Men rent känslomässigt tycker jag att vi gjorde en jäkla bra avslutning mot Örebro och jag är ruggigt glad för karaktären vi visade och hur spelare klev fram i det läget. Där har Joel något att bygga vidare på. Just nu är jag rätt glad med poängen och hoppas vi kan bygga vidare på den.

ANNONS

- Vi kommer klara oss kvar. Vi har underpresterat och inte fått med oss poängen som vi vill. Men jag ser ändå en styrka i laget och jag tror att de som såg matchen i går nog förstår vad jag är ute efter. Jag börjar känna igen oss igen, så jag har en god tro, avslutar Naurin.

Publicerad 2016-09-17 kl 17:01
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto