Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Gillar tanken på Obolo-Mutumba-Hooiveld"

Det ser ut som att det är gamla trotjänare som ska få AIK på fötter.
Obolo, Mutumba och Hooiveld har alla nämnts. Lagkaptenen Nils-Eric Johansson gillar vägvalet och håller tummarna för att planerna går i lås.

- Det är rätt väg. Det är jag säker på. Alla tre skulle garanterat göra skillnad och vi behöver ju stärka i alla lagdelar, säger AIK:s Nils-Eric Johansson till FotbollDirekt.se.

- Obolo som lekkamrat till Bangura på topp, det vore något! Då skulle vi verkligen ha något extra nästa säsong.

Under hösten har gamla AIK-hjältar, en efter en, blivit comebackaktuella.
Det började med Ivan Obolo för några månader sedan och fortsatte med Martin Mutumba för ett par veckor sedan - innan Jos Hooiveld helt nyligen också öppnade för att återvända.
Så frågan är om 2009 års guldupplaga är på väg att återuppstå och en större reunion blir verklighet under nästa år?
AIK:s sportchef Jens Andersson har i alla fall lovat att göra försök med alla tre.

- Det är rätt väg att gå, det är det. Det finns det inte några tvivel om men sedan tror ju inte jag att det är realistiskt med alla tre och så måste jag betona att det än så länge inte handlar om något annat än rykten, fortsätter Nils-Eric Johansson.

- Men i sak är det inte fel om det till sist skulle visa sig att det blir möjligt. En stor fördel är också att alla tre är så starkt förknippade med AIK, har varit framgångsrika här - och att allihopa är så mentalt starka.

Nu återstår det ändå att se vilken väg AIK:s ledning väljer att gå, vilka resurser som finns och vilka möjligheter som faktiskt öppnar upp sig.
Men oavsett det har Nils-Eric Johansson helt klart för sig vad som krävs för att få rätsida på det sportsliga bottenläge AIK befinner sig i.

- Får vi på ett ungefär behålla det lag vi har i dag så tror jag det behövs en spelare i varje lagdel. I grund och botten har vi talang och många spelare som kommer att komma mer erfarna till nästa säsong. Därför är det viktigt att få in mer rutin så att dessa blir ännu bättre.

- Vi måste hjälpa våra spelare att utvecklas och namnen som nämns skulle inte vara fel.

Publicerad 2010-11-26 kl 14:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons