Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Glädjande besked för Bajen-fansen - ståplatssektionen byggs om

Till Bajen-fansen stora glädje är det nu klart att det kommer att ske en ombyggnation av den norra kortsidan på Tele 2 Arena.
- Diskussionen med supportrarna har varit bra och nu blir det ännu mer folk på matcherna och bättre stämning, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund till Fotbollskanalen. 

Ända sedan Hammarby flyttade in på Tele 2 Arena har fansen varit missnöjda över hur den norra kortsidan är konstruerad.

Ovanför ståplatsläktaren på den norra kortsidan finns en sektion som är tänkt att användas av VIP-restaurangens gäster. Den 500 personer stora sektionen har emellertid alltid stått tom då VIP-gästerna i stället valt att se matcherna från långsidan.

- Platserna på den sektionen är väldigt bra när det kommer till konserter, men på våra fotbollsmatcher är de mindre bra. Att bygga om blir därför en bättre lösning för oss, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund till Fotbollskanalen.

Det stora problemet med att fylla sektionen ligger i att den enda ingången till sektionen går genom restaurangen och att det saknas uppgångar till sektionen från den befintliga ståplatssektionen. Nu blir det dock ändring på detta och fansens "Fullsatt-kampanj" har gett önskat resultat.

- Fansen har varit väldigt drivande i det här och det mottas säkert positivt att det nu blir en ombyggnation. Det kommer att sågas hål i betongen mellan sektionerna och byggas trappor upp från den befintliga ståplatssektionen till VIP-sektionen, säger Kindlund.

Ombyggnationen kommer att genomföras under landslagsuppehållet i början av september och väntas vara klar till Hammarbys hemmamatch mot Örebro den 13 september.

- Som klubb ser vi mycket positivt på detta då det är en naturlig konsekvens av att vi har så mycket publik. Nu blir det ännu mer folk, bättre stämning och vi kan sälja fler biljetter.

Därmed står det klart att den norra kortsidan inom en snar framtid kommer kunna fyllas med ytterligare 500 platser. När stolarna på VIP-sektionen sedan monterats ned - vilket troligen sker till nästa säsong - kommer ståplatssektionen kunna husera ytterligare 250 personer.

Publicerad 2015-07-31 kl 10:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons