Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Glenn Hysén vill skydda Stahre

En av IFK Göteborgs största genom tiderna försvarar valet av Mikael Stahre och manar till lugn bland fräna fans:
- Låt honom vara, vi får inte vara så jävla inskränkta, säger Glenn Hysén.

IFK Göteborg byter tränare, ut med Jonas Olsson och väljer kontroversiellt att satsa på förre AIK-tränaren Mikael Stahre i hans ställe.

Glenns son och IFK Göteborgs stora ansikte utåt, Tobias Hysén kallade nyligen valet för ett ''jävla modigt val'':
- Jag kan förstå vad Tobias menar men vi får fan inte vara så inskränkta, även om jag förstår att det här är en känsligare övergång än den Rikard Norling gjorde till Malmö, säger Glenn Hysén till FotbollDirekt.se.

- Okej, han är från Stockholm och okej han kom hit ner i slutomgången för två år sedan och vann SM-guld med AIK - men om han vinner här också så...
- Vad är problemet? Låt honom vara, vi får inte vara så jävla inskränkta, fortsätter legendaren engagerat.

Så du avdramatiserar helt och hållet ett steg som för många är hyperkänsligt, att gå mellan AIK och IFK Göteborg?

- Nej, men det är klart att det inte är. Det är klart att det första jag kände när jag hörde att det nu blir det en massa babbel och tjat.

- Men visst; klart att många fans inte gillar det här, det har jag själv fått känna av på stan. Ja, visst, det är många som har visat missnöje.

Var det ett måste för IFK Göteborg att i det här skedet byta tränare?

- Ja, jag tror det men inte nödvändigtvis för att Jonas Olsson gjort ett dåligt arbete. Men de två senaste åren är ett misslyckande och jag tror inte att spelarna fått spela som de egentligen skulle vilja - och då blir det problem...

- Och då är det ett antal som har tröttnat och då blir det ofrånkomligt med ett byte - men det är väl å andra sidan oavsett inte direkt ologiskt med nya tränare efter 4-5 år.

Och inte minst - så kontroversiellt det nu än är; AIK:s forne guldmakare kommer in och tar över i ett känsligt läge. 2-2-resultatet mot Häcken gör att Blåvitt får problem med att ens bli bäst i stan - och ännu ett mellanår.

- Men bäst i stan, jag irriteras av att höra att vi ska vara bäst i stan; vi måste höja ribban, det är långt i från tillräckligt, det här klubben ska år efter år vara med om guldet.

- Nu får vi se vad Rikard kan göra. Han har i alla fall absolut mitt stöd.

Var Stahre även för dig personligen ett favoritnamn?

- Nej, kanske inte - jag hade nog helst sett en sådan som Jörgen Lennartsson - men därmed inte sagt att Stahre inte blir bra.

Publicerad 2011-09-23 kl 14:09
Annons
Annons
Annons