POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Goitom om dusterna med Andreas Alm: ”Många gånger kom saker ut fel”

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela tv-podden med Henok Goitom i spelaren.

Henok Goitom återvände till ett AIK som bestod av ett nytt tränarteam. På bara några månader byggde han upp en bra dialog med Rikard Norling, något som inte alls var lika lätt med AIK:s förre tränare Andreas Alm.
- Den dialog som jag hade med Andreas Alm var något nytt, säger Goitom i podcast Lundh. 

Henok Goitom spelade i AIK mellan 2012-2015. Tillslut ville Goitom uppleva äventyr utomlands och se en ny fotbollskultur. Efter att ha varit på lån i både Getafe och USA så vände han tillslut hem till AIK 2017, med glädje.

- Jag kände glädje direkt. Att komma hem och förhoppningsvis kunna ha samma form som 2015 med mycket hunger och nytt spelsystem, vilket jag alltid är nyfiken på inom fotbollen. Det var ren glädje.

När Henok Goitom kom tillbaka till AIK så kände han inte Rikard Norling, och han kände inte Goitom. Men bara under några månader så har de lärt känna varandra bra.

- Vi har haft en bra dialog under året. Jag har varit en del av lagets utveckling i vårt sätt att spela fotboll. Det har varit ett intressant år och väldigt lärorikt.

Hur delaktig är du när du pratar med Rikard Norling? För det är ingen hemlighet att du och Andreas Alm hade diskussioner tidigare och att ni kanske inte såg exakt likadant på fotboll. Hur är det med Rikard Norling?
- Rikard har dialog med andra spelare också, inte bara med mig. Alla har olika erfarenheter och spelar på olika positioner. Tillsammans med tränarteamet är det bra att man har dialog, för ibland säger någon något smart, och då är det klart att man tar in det, det finns ingen anledning att inte ha den dialogen, säger Goitom och fortsätter:

- Den dialog som jag hade med Andreas Alm var något nytt. Jag hade aldrig haft dialog med en tränare som spelare. Oftast hade man varit en spelare som bara gör sitt. Många gånger kom saker kanske ut fel, andra rätt. Just den erfarenheten tog jag med mig till det här året i AIK. Det blev lättare att ta den diskussionen i det klimatet. 

Goitom berättar även att han har lärt sig fårn åren med Alm och tror att det var därför som det fungerade så bra under detta år. 

- Jag tyckte bara att jag ville spela fotboll på ett sätt, och att vi borde göra på det sättet. En tränare ska kunna vara tränare och en spelare ska kunna ge lite input, men på ett mer vänskapligt sätt, säger Goitom.

Hur är relationen med Andreas Alm i dag?
- Inga problem. Vi hade kontakt när han var i Danmark. Man lär sig saker av varje tränare. När vi inte har setts på ett tag, det är då jag tror att man förstår det som han gjorde bra. Ibland behöver man bara distans för att kunna veta det.

FAKTA

171 - Henok Goitom

Avsnitt 171 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Henok Goitom. Anfallaren talar om silversäsongen under Rikard Norling, om MFF-dominansen och att stå ”guard of honour” för dem, om varför AIK ofta snubblar på våren, om mutförsöket som skakade om klubben, om när han förstod att Alexander Isak var speciell och om dusterna med Andreas Alm. Dessutom berättar Goitom om varför det är viktigt för unga spelare att spela seniorfotboll, om varför han som ung talang nobbade allsvenskan för utlandet, om succén i serie A-debuten, om skiftet till La Liga och att ställas mot världsstjärnor där och om vilken fotboll han brinner för. Sedan talar han om bristen på mångfald i svensk fotboll, om att han inte ångrar debatten kring A-landslaget och förbundet, om engagemanget i Kista Galaxy, om att vara en förebild och att förändra snacket i omklädningsrummet.

Publicerad 2017-11-16 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå