POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Goitom om straffdiskussionen runt AIK: "Blir det en het debatt så kan det finnas i bakhuvudet"

Foto: Bildbyrån.

SOLNA. AIK fick inte med sig en straff i slutet av matchen mot Elfsborg.
Oscar Linnér menade att diskussionen i media var anledningen, något som Henok Goitom förstår till viss del.
- Men domaren kan ändå tycka att det inte är straff och då har det inget med det att göra, säger anfallaren.

AIK har den senaste tiden varit inblandade i flera straffsituationer. Laget fick straff mot både Häcken och IFK Göteborg, vilket också fällde de avgörande målen i de matcherna. När de sedan ställdes Elfsborg fick AIK inte, vad de menar var en tydlig straff, när Anton Saletros revs ner i straffområdet.

Det fördes stora debatter i media efter de första straffarna och innan matchen mot Elfsborg skrevs en artikel i Aftonbladet som visade straffstatistiken under året. AIK är den enda laget i allsvenskan, tillsammans med Örebro, som inte fått någon straff mot sig under året. Laget har också fått näst mest straffar med sig, där Malmös åtta straffar är två mer än AIK:s sex.

Då rasade Oscar Linnér och menade att den artikeln var anledningen till att AIK inte fick straff mot Elfsborg.

- I min värld är den vinkeln väldigt skev. De gör ett statement att AIK får orimligt många straffar med sig, det blir perverst i min värld. Tyvärr blev det en väldigt uppmärksammad vinkling, man kände på sig att den skulle påverka oss mot Elfsborg. Jag kommer ihåg att vi sa till varandra att ”vi kommer inte få straff med oss, om det uppstår en situation”. Tyvärr har media satt sådan sjuk press på domarna att inte döma straff för AIK, sa AIK-målvakten till Expressen. (länka: https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/linner-rasar-mot-straffdebatten-det-blir-perverst-i-min-varld/)

Henok Goitom, som var inblandad i straffsituationen mot Blåvitt, menar spelare och domare tänker på det som tas upp i media.

- Sen kan det vara så att man inte såg att det var en solklar straff och då tycker man inte det. Men om jag säger ”tänk inte på färgen blå” så kommer du antagligen tänka på färgen blå. Om jag inte säger något så kanske ditt huvud tänker på något annat. Det är ingenting konstigt, det är som att du säger ”du får inte förlora i dag”. Då kommer du gå in till matchen med en rädsla att förlora, säger Goitom.

- Så jag kan förstå och vi är alla människor, precis som domarna är. Domarna är mänskliga och blir det en het debatt i media så kan det finnas lite grann i bakhuvudet. Med det sagt så kan Mohamed Al-Hakim ändå tycka att det inte var straff och då har det inte med diskussionen att göra.

Hans tränaren Rikard Norling menar att han inte tagit del av debatten, och även Panajotis Dimitriadis menar att han inte fokuserat på diskussionen.

- Det är svårt att kommentera en sån grej. Vad ska man säga? Fotbollen är som den är. Det är svårt att kommentera hur det påverkar där och då, den matchen är den matchen. De domsluten tas där, sen går vi vidare och fokuserar på nästa uppgift. Jag tänker inte så mycket på det, utan jag tänker på det vi kan påverka. Det vi kan påverka är nästa match, vilket är i morgon, det är det som gäller. Det är den uppgiften vi har. Det som händer där, händer där och då, säger försvararen.

AIK:s möte med Örebro visas på C More Fotboll och cmore.se med start 15.50 på lördagen.

Publicerad 2019-10-05 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå