POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Goitom stirrar sig inte blind på målproduktionen: "Du måste själv känna att du bidrar"

Foto: Bildbyrån.

SOLNA. Henok Goitom stod för sitt fjärde allsvenska mål i år när han gjorde 1-0 mot Elfsborg förra helgen.
Men målproduktionen under året oroar inte anfallaren.
- Du måste själv känna att du bidrar med någonting, säger han.

AIK har två poängtapp de tre senaste matcherna i allsvenskan när laget förbereder sig för att ta emot Örebro på lördagen. AIK har inte slagit motståndet sedan sista omgången 2017 och har spelat flera täta matcher mot laget från Närke.

- Matchen är svåra trots spelartapp (Filip Rogic och Carlos Strandberg lämnade under sommaren). Det är bara att kolla på förra året, båda matcherna slutade med kryss. I år blev det förlust (2-1). Det gäller att vara på tårna helt enkelt ute på planen för det har varit väldigt tajta matcher från Örebro, säger Goitom.

Goitom fick inleda de första matcherna under året på bänken, men har sedan omgång fyra har han varit mer eller mindre stadig i AIK:s startelva i seriespelet. Samtidigt har målskyttet hackat något och förra helgen kom han blott fjärde mål för säsongen när han gjorde 1-1 mot Elfsborg i den oavgjorda matchen mot Boråsarna.

- Jag tycker att fram till halva säsongen var det okej, jag hade en trög start. Sen har det gått bättre och bättre. Jag har bidragit med att få straffar, att få motståndarna utvisade eller bidragit med assist (nio den här säsongen). Om man summerar hela året fram tills i dag, är det okej men med lite med poäng hade det varit bättre.

Samtidigt som han säger att han gärna hade bidragit med mer än de 13 poäng han skrapat ihop än så länge bekymrar han inte över att det inte blivit mer. Han menar att det börjar med självsäkerheten inom honom själv.

- Du skulle kunna göra 15 mål men så säger folk att det inte är tillräckligt, men så kan du göra två mål och så känner folk att det är tillräckligt. Jag tror att det börjar med en själv och vad man tycker. Tycker du att du bidrar borde inte det folk runtomkring dig säger vara din anledning till att man spelar fotboll. Alla kommer alltid ha åsikter om din fotboll, bra eller dåligt. Du måste själv känna att du bidrar med någonting och du måste ha en tränare som tycker det. Jag tror att Rikard tycker det, annars hade jag inte spelat. Det är det viktigaste, att du känner det, din tränare känner det och dina medspelare känner det. Då ska det räcka. Behöver du ha folks bekräftelse är det kanske något du själv ska jobba med.

Det låter som att du själv tycker att du har bidragit under året?
- Ja det känner jag. Sen tycker jag inte att jag har varit färdigt. Det finns några poäng här och där som hade kunnat göra att vi hade några fler poäng i tabellen, för att det ska vara mycket bra. Man behöver lite mer poäng, att man har avgjort vissa mer matcher. Men om det här är lägstanivån är det okej.

Goitom menar att drivkraften och hungern att vilja prestera bättre var som viktigast i början av säsongen, när han personligen hade en lite knackig inledning. Då använde han den för att fundera över som var mindre bra och vad han kunde förbättra.

- Jag tycker att jag har haft hungern att förändra det. Jag tror att folk associerar hunger med att ta en maxlöpning in i straffområdet, men hungern kan även vara hur jag kan förändra min kropp och hur jag får den att bli mer förberedd. På gymmet, inför matcher, efter matcher, när man går hem. Om man gör de sakerna bra kommer förmodligen max-biten att finnas med på fotbollsplanen. Så hungern att bli bättre är det viktigaste. Jag tror att när man kommer upp i åldern så behöver man förmodligen göra andra saker än vad man gjorde för tio år sedan när man bara behövde existera på träningsanläggningen. Så hungern kommer alltid att finnas där, annars hade jag inte spelat fotboll, säger anfallaren.

AIK:s möte med Örebro visas på C More Fotboll och cmore.se med start 15.50 på lördagen.

Publicerad 2019-10-05 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå