”Gör man fyra mål då ska man fan vinna”

Åtvidabergs FF slog på måndagen Örebro SK i en målrik match. 4-3 till gästande Åtvid som till stor del kan tacka en hårt jobbande Viktor Prodell. - Det känns bra, fan vad skönt att vinna. Riktigt skönt, säger han.

Den 24-årige anfallaren var en starkt bidragande orsak till att nykomlingarna Åtvidabergs FF tog en stark seger borta mot Örebro SK i en galen match. Lagens försvar var inget att hänga i granen – något som Viktor Prodell utnyttjade två gånger om. - Ja, det första målet är en fin passning av Mange. Jag kommer fri och det är bara att nicka in den vid stolpen. Det andra målet är väl en styrning som går in i mål, säger tvåmålsskytten till FotbollDirekt.se.

Efter att ha gjort fyra mål i första halvlek och med en 4-2 ledning in i paus kändes matchen för många avgjord. Men trots det blev det dramatik till slutminuterna när Åtvid trots forceringen höll undan. - Det är skönt att göra fyra mål. Gör man fyra mål i första ska man fan vinna, förklarar en lycklig Prodell.

Prodell, som totalt gjorde två mål säsongen 2010 då Åtvidaberg åkte ur allsvenskan dubblade alltså idag sin totala målskörd i allsvenskan. Trots de två målen byttes anfallaren ut i den 65:e minuten. - Haha, jag var lite seg, kände jag. Det var mycket springande idag. Oscar Möller kom in istället för Prodell och hjälpte Åtvid att hålla undan. En ledning som Prodell aldrig kände att laget skulle tappa. Det blev en svajig match, kände du någon gång i den andra halvleken att ni skulle tappa ledningen?

- Nej, det tycker jag inte. Det kändes ganska lugnt, förutom en bra chans där i slutet, säger Prodell och syftar på Kalle Holmbergs försök att brösta in bollen i den 88:e minuten.

Nu väntar GAIS i nästa omgång, vad tar ni med er härifrån? - Vi ska fortsätta sätta chanserna och jobba tight. Det är bara köra på, avslutar Prodell.