Görlitz bakom Halmstads vändning

Halmstad har hittat storformen.
Fjärde segern på de fem senaste matcherna kom efter 2-1 över Örgryte.
Bakom lyftet ligger främst firma Andreas Johansson och Michael Görlitz.

Halmstad låg överraskande och oförtjänt under med 0-1 efter den första halvleken hemma mot jumbon Örgryte. Då kopplade de blåsvarta in turbon. Mycket tack vare tysken och hemmasonen - Michael Görlitz och Andreas Johansson.

Den lille snabbfotade Görlitz stod för matchens prestation när han på egen hand ordnade 1-1. Han rundade Öisspelarna Dennis Jonsson och Christian Lindström, skar in i straffområdet och krutade in bollen i bortre krysset.

-Jag tänkte först spela in den men jag var sugen på att göra mitt första mål för säsongen och det blev ju rätt snyggt, ler Görlitz som firade målet med att hjula.

-Ja, jag såg Robbie Keane göra så på tv så jag härmade honom.

Bakom ledningsmålet 22-åringen låg också bakom Halmstads ledningsmål. Han löpte återigen sig loss, sökte Emir Kujovic framför mål, men i stället snappade Andreas Johansson upp bollen och rullade in 2-1. Den 172 centimeter långe tysken var ett ständigt hot och är i kanonform för tillfälligt.
-De senaste tre, fyra matcherna har det gått väldigt bra för mig, säger han.

TT: Hur länge blir du kvar i Halmstad?
-Det vet jag inte. Just nu koncentrerar jag mig på HBK, sedan får vi se vad som händer, säger han.

Halmstads tränare Janne Andersson tror inte att Görlitz försvinner till någon annan klubb redan till sommaren.
-Vi har sålt spelare varje år, ska någon köpa av oss i år blir det dyrt. Det ska vara något rejält, för det finns ingen pengakris i HBK, säger han.

TT: Hur viktig är han för er? -Han har en energi och optimism i sitt spel som även drar med de andra spelarna. Man kan säga att han är ett litet lok för oss, säger Janne Andersson.

En annan som är i praktform i dagsläget är Andreas Johansson. Mittfältskämpen har gjort tre mål på de tre senaste matcherna.
-Jag har ett riktigt bra självförtroende och jag kände faktiskt innan matchen att jag kunde göra mål i dag igen, säger han.

Bara två poäng upp till serieledning Segern innebär att Halmstad bara har två poäng upp till ledande Elfsborg som väntar redan på lördag.
-Det ska bli jätteroligt att möta dem. Anfalls- och försvarsmässigt rår vi på alla lag i allsvenskan, säger Janne Andersson.

För Örgryte var det sjunde nederlaget för säsongen. En tung förlust med tanke på att gästerna ledde i paus med 1-0 efter mål av mittbacken (för dagen anfallare) David Leinar.

-I första halvlek gjorde vi det riktigt bra. Men i andra bjöd vi dem på målen lite för enkelt samtidigt som Halmstad var väldigt bollskickliga, säger Öis tränare Janne Carlsson.

Han fick se sin unge talang Danny Ervik lämna planen rejält snurrig redan i den 35:e minuten. Enligt rapporter ska han drabbats av ojämnt hjärtljud. Ännu ett tungt avbräck för Öis.

TT

Publicerad 2009-05-10 kl 23:59

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.