''Göteborg spelade naivt''

Med 2-0 mot en vilt kämpande tabelljumbo satsade IFK Göteborg framåt - och blev av med två poäng. Enligt Norrköpings Thomas Magnusson kunde det ha blivit full pott för hemmalaget.

- Det är kanske lite naivt att trycka upp laget när man leder med 2-0 redan. Vi hade kunnat ta tre poäng, men sett till hela matchen så får vi vara nöjda med en, säger IFK Norrköpings till anfallare omskolade mittback Thomas Magnusson till FotbollDirekt.se.

Efter 15 sekunder låg Norrköping under mot IFK Göteborg. Tolv minuter senare stod det 0-2. Båda gångerna var det Pontus Wernbloom som stod för avsluten. En olyckligt start för Norrköping, som behöver varje möjlig poäng för att undvika nedflyttning.

Men hemmalaget reste sig och gav mothugg medan Göteborg jagade utökning. Reduceringen kom i första halvlek genom nick av Djordje Mrdjanin, kvitteringen i 81:a minuten av Felix Magro - återigen genom nick.

- När man ligger under med 2-0 mot svenska mästarna efter en kvart och tar igen det, då är det bra jobbat, säger Magnusson.

Göteborg hade flera chanser att avgöra matchen, men Norrköping kunde även de avslutat matchen med tre poäng. Bland annat hade den norske slitvargen Eirik Dybendal chans att ge hemmalaget ledningen i matchens slutskede. Enligt Thomas Magnusson bjöd Göteborg på lägen i onödan.
- De lämnar sin backlinje väldigt ensam, tycker jag. De är ju trots allt svenska mästare, men de släpper in en del mål.

Matchfakta:

IFK Norrköping - IFK Göteborg 2-2 (1-2) Mål: 0-1 (1) Pontus Wernbloom, 0-2 (13) Pontus Wernbloom, 1-2 (32) Djordje Mrdjanin, 2-2 (81) Felix Magro
Gula kort Norrköping: Djordje Mrdjanin, Mikael Roth, Felix Magro
Gula kort Göteborg: Ragnar Sigurdsson
Domare: Daniel Stålhammar