POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Göteborg vände och vann

Toppmötet mellan IFK Göteborg och Kalmar blev en svängig historia. Kalmar dominerade den första halvan och ryckte till sig en tvåmålsledning. Men hemmalaget kom igen - och vände till 3-2.


Minut för minut: Göteborg - Kalmar

I paus var det inte mycket som talade för att IFK Göteborg skulle få med sig tre poäng. Kalmars dominans var total. Göteborg var stillastående och fick inget tempo i sitt passningsspel. För Kalmar var det precis tvärtom. Passningsspelet stämde perfekt och laget satte en hård press mot Göteborgs försvar.

Kalmars tremannaanfall kom gång efter annan enkelt igenom Göteborgs backlinje och fick flera frilägen mot Kim Christensen.

Tvåmålsledningen, genom Patrik Ingelsten och César Santín, var klart i underkant och en seger på Ullevi såg ut att vara säker.

Snabba mål

- Jag är mycket nöjd med den första halvleken. Vår taktik med att försvara oss djupt och sedan sätta press fungerade mycket bra, sade Kalmars tränare Nanne Bergstrand efter matchen.

Men så kom den andra halvleken och en magisk inledningskvart för hemmalaget. När matchklockan visade på 60 minuter hade man inte bara reducerat och kvitterat - utan också tagit ledningen.

Jonas Wallerstedt gjorde 1-2 och 2-2 innan Gustav Svensson satte trean. Man kan undra vad tränaren Stefan Rehn sade till sitt lag i paus.

- Vi betonade att det var viktigt att gå ut och ge allt i 45 minuter till. Det må vara att vi kunde förlora matchen, men det hade varit okej om man gett allt ute på plan.

- Det var ju fantastisk vilken inställning och attityd killarna visade i andra halvleken. Det var roligt att se.

Samtliga tre mål för IFK Göteborg kom via inlägg mellan Kalmars backlinje och målvakt.

- Normalt brukar vi inte släppa till mål på sådana situationer, men nu blev det helt fel, sade Nanne Bergstrand.

- Vi hade betonat hur viktigt det var att hålla tätt under den första kvarten av andra halvlek. Nu tillät vi dem slå inlägg och dessutom förlorade vi duellerna. Det kostade oss matchen.

En sexpoängsmatch

Segern innebar att IFK Göteborg närmade sig Kalmar i tabelltoppen. En förlust hade inneburit att man varit nio poäng efter, nu skiljer det bara tre poäng.

- Det är extra surt att förlora en sådan här viktig så kallad sexpoängsmatch, sade Bergstrand.

- Men så är det ju när man möter andra lag som slåss i toppen.

Publicerad 2008-05-07 kl 22:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå