POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Göteborgsklubbar kan tvingas att höja biljettpriserna

Inte nog med att den nya arenan Gamla Ullevi skakar när fotbollsfansen hoppar och hejar. Även ekonomin är skakig redan efter första året.

Alliansklubbarna som spelar på arenan, Gais, IFK-Göteborg och Öis, kan tvingas att höja sina biljettpriser nästa säsong eftersom man inte klarar av att locka den publik man hoppats på under året, 600 000 personer. I stället tror man att antalet besökare blir cirka 500 000, skriver Göteborgs-Posten.

Det är driftbolaget Gamla Ullevi AB som får ta smällen. Klubbarna betalar en hyra som är publikrelaterad till driftbolaget, skriver GP. Öis är det lag som haft det största publiktappet, och förlorat fem miljoner kronor i förväntade intäkter.

Klubben har redan varslat sin kanslipersonal inför en flytt ned till superettan. Men med dagens avtal klarar man att hyra in sig på Ullevi. Klubbarna inleder förhandlingar om kommande hyra under fredagen.

Efter den 7 november vet till exempel Öis om man kan fortsätta spela på Gamla Ullevi. Vallhallas plastgräs är annars ett alternativ.
-Fast jag kan aldrig tänka mig att det skulle bli så. Arenan är byggd för alliansen, och då gäller det att hitta lösningar, säger ordföranden i Örgryte, Lars Ranäng till GP.

TT

Publicerad 2009-10-16 kl 08:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå