Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Göteborgsmittfältare bekräftar Gefle-samtal

Jonathan Berg kan vara på väg norrut från Göteborg.
Gefle IF har en plats i truppen och Berg är intresserad. Han bekräftar för FotbollDirekt att han varit i kontakt med gästrikarna.

- Jag har pratat med dem men vi får se vad som händer. Transerfönstret stänger inte förrän 31 mars och jag vill gärna rehabilitera min skada och få den läkt innan jag skriver på för någon klubb, säger Berg till FotbollDirekt.se

En plats i truppen är öppen hos Gefle IF. Enligt sportchefen och tränaren Pelle Olsson ska den fyllas av en mittfältare eller försvarare.
Och det är där som Jonathan Berg kommer in i bilden. Han har haft svårt att ta en ordinarie plats hos IFK Göteborg och har i omgångar varit utlånad, bland annat till Gais och till Trelleborg.
Det gjorde att han tröttnade på situationen och valde att inte förlänga sitt kontrakt.

Och han är inte främmande för en flytt norrut till Gävle för spel med Gefle IF.
- Absolut inte. Det gör inget att det är ett litet lag. Jag hoppas få speltid och spela många matcher, säger Berg ärligt och uppriktigt.

Men konkurrensen är hård även i Gefle, även efter att trotjänaren Mathias Woxlin bestämt sig för att sluta. Yannick Bapupa, Jonas Lantto, Hjalmar Öhagen och Daniel Bernhardsson finns redan i truppen och konkurrerar om samma position som Berg, även om Lantto också kan användas som anfallare.

Gefles tränare och sportchef Pelle Olsson har koll på Berg och förnekar inte att klubben är intresserad av honom.
- Han är ett namn som figurerat, sen får vi se vad som händer. Det är en gedigen spelare som fått en bra utbildning i IFK Göteborg, säger Olsson till Gävle Nyhetsbyrå.

Jonathan var på provspel i Österrike med Linz men det rann ut i sanden och det är nu helt avskrivet.
- Ja, det blev inget alls med det. Vi får se vad som händer om det blir Allsvenskan eller spel utomlands.

Trots att det inte blir någon fortsättning hos IFK Göteborg är klubben ändå bussig och hjälper honom med rehabträningen och ger honom tillgång till läkare och sjukgymnast.
- Ja, jag får hjälp här tills jag har hittat en ny klubb.

Publicerad 2009-01-20 kl 14:34
Annons
Annons
Annons