Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Grahn: Jag är ju en liten retsticka

Det var bara första omgången, förvisso bara en poäng men Mjällby firade som det var SM-guld.

Och varför inte, nykomlingen hade klarat 0-0 borta mot svenska mästarna AIK.
-En perfekt premiär. Vi visade AIK och de andra lagen att vi är ett tillräckligt bra lag, sade Tobias Grahn.

Det var 24 säsonger sedan man senast var i allsvenskan. Fortsätter Blekingelaget att ta poäng som i söndagens allsvenska premiär lär man också trotsa alla förhandstips och hålla sig kvar.

Och fortsätter Grahn som i premiären lär han också få uppmärksamhet.
Nykomlingens mest namnkunnige spelare gjorde ingen besviken, såväl i sitt spel som sättet på planen. Det sistnämnda först, i slutminuten drog han ut på sitt byte och möttes av burop från Råsundapubliken.

Pussar upp mot de gulsvarta supportrarna gav ytterligare effekt och till slut ett gult kort för fördröjning av spelet.
-Jag är ju en liten retsticka. Det kanske inte var värt ett gult kort, men..., sade Grahn leende.

Det var dock en ytterst liten plump i annars perfekt söndag.
Det som skulle bli en uppvisning av svenska mästarna och en lektion i skillnaden mellan superettan och allsvenskan kom helt av sig, i alla fall för AIK.
Första halvlek var som en schablonbild av en allsvensk premiär när den som är som värst. Råsundas skruttiga plan som i mars påminner om allt annat än en gräsmatta bjöd knappast upp till goda möjligheter men då spelade i stället Mjällby såväl klokt som taktiskt.

AIK försökte samtidigt dra i sär bortalagets försvar utan några som helst resultat.
Och om Mjällby spelade intelligent under första 45 minuterna spelade man dessutom respektlöst i andra. Med veteranen Patrik Rosengren i backlinjen, Tobias Grahn på mittfältet och anfallaren Marcus Ekenberg har man spetskompetens. Kollektiven och kämpainsatsen var dock som gav poäng den här gången. AIK:s stora chanser kom inte förrän i slutminuterna.

I 78:e hade guldhjälten Daniel Tjernström en utmärkt chans som dock trumfades över av backen Nils-Eric Joihanssons möjlighet fem minuter senare men i stället var det Ekenberg som höll på att avgöra i slutminuten för Mjällby.

-Innan vi åkte hit hade vi varit nöjda med en poäng. Nu är det nästan delade känslor. AIK får inte fram något och om det är någon som ska vinna så är det vi, sade Grahn.

Hur långt det hela räcker?

Det är oklart ännu för många är det nykomlingar som överraskat i början av säsongen men haft det desto svårare när man kommer in i exempelvis omgång 15.
Grahn hoppas och tror på motsatsen.
-Vi är inte något "rallarlag" som kan vara fågel eller fisk, det som brukar känneteckna en nykomling. Vi har ett stabilt grundspel.
Det har om inte annat AIK fått erfara nu.

TT

Publicerad 2010-03-14 kl 18:09
Annons
Annons
Annons