Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Grahn väljer bort allsvenskan: "Folk vet inte vad jag går för här hemma"

Enligt danska tidningar tänker Tobias Grahn sluta med fotbollen. Men mittfältaren nekar bestämt. Däremot blir det knappast aktuellt med en återkomst till allsvenskan.

- Det är för mycket skitsnack och folk vet inte vad jag går för här hemma, säger han till fotbollskanalen.se.

Under fredagen blev detaljerna klara och kontraktet med Randers revs slutgiltigt. Skönt tycker Grahn, vars förhoppningar inte alls motsvarats under tiden i klubben.

- Målsättningen var att slåss om medaljerna, men efter 15 omgångar hade vi inte vunnit en enda match. Klart att det sliter på en som spelare, säger han.

Även för egen del gick det tungt och Tobias Grahn kände aldrig ledningens förtroende. När han väl togs ut i startelvan var det på ovana positioner som inte passade honom.

- Jag hade en framgångsperiod för några säsonger sedan, då det mesta stämde. Men de senaste två åren har varit som en uppförsbacke. Nu vill jag komma någonstans där det känns rätt med allting runt omkring redan från början.

Ur det perspektivet är Sverige avlägset, anser Grahn. Sedan sejouren i Malmö FF med SM-guldet 2004 har han inte spelat i landet, och känner sig inte speciellt sugen på att göra det heller.

- För mig är det viktigt i det här läget att klubben känner till mig sedan tidigare. De ska veta vilka kvaliteter jag har. Personligen tror jag att jag kunnat göra bra ifrån mig i alla allsvenska lag, men det ska fungera till hundra procent också, säger Grahn.

Att han inte har personlig kontakt med några tränare i landet betyder också mycket. Därför pekar det mesta på att 29-åringen väljer en fortsättning i Danmark eller flyttar till Norge.

- Under dygnet som gått har jag fått flera förfrågningar. Men jag ska tänka några dagar och känner ingen brådska. Om en allsvensk klubb hör av sig stänger jag inte dörren. Klart det kunde vara intressant. Men det pekar på att jag nog väljer någonting annat ändå, säger Grahn.

Oavsett vad vill han hitta ett lag att träna med så snart som möjligt. Att inte få den vanliga fysiska träningen är tungt för en elitidrottsman.

- Inom en vecka, tio dagar vill jag vara igång. Det här är ju mitt yrke och jag vill hålla kroppen igång. Jag har fortfarande mycket fotboll i mig och tror att det här löser sig på ett bra sätt snart.

Publicerad 2009-11-14 kl 16:30
Annons
Annons
Annons