Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Grahn: "Var beredd på att kriga i botten"

Tobias Grahn skrev på för Mjällby med förvissningen om att han kom till ett lag som skulle kunna vara inblandat i bottenstriden - det blev tvärtom.

- Ja. Som nykomling visste man ju att det skulle kunna bli svårt. Det var jag beredd på. Men det har verkligen gått över förväntan, säger Tobias Grahn.

Mjällby rönte stor uppmärksamhet när klubben gjorde klart med Tobias Grahn. Inte minst med tanke på att han av vissa ansetts vara en lite strulig person.
Men i Mjällby har Grahn hittat harmonin och framförallt har han fått tillbaka lusten att spela fotboll igen.
- Efter tiden i Randers hade jag inte lust att spela fotboll. Jag tänkte lägga av. Jag vände hemåt till Sverige och tog två-tre månader att fundera på saker och ting. Det räckte för att få tillbaka suget att spela fotboll och den här säsongen har jag haft otroligt sug efter fotbollen. Jag tycker det är skitkul att gå till träningarna.

Och han har förstås sin del i att Mjällby ligger fyra efter att nästan halva allsvenskan är spelad.
- De förväntningar jag hade på mig själv var att komma in och bli en stöttespelare. Men det absolut viktigaste kände jag att jag få vara skadefri och prestera bra fotboll. Jag har också spelat alla matcher utom den, då jag var avstängd.

Vad känner du att du har utvecklat jämfört med din förra sejour och tid i allsvenskan?

- Jag har utvecklats oerhört med tanke på att det var nio år sedan senast. Jag har varit till Tyskland, Spanien och Danmark och har spelat med och mot några av de bästa spelarna i Europa. Det är klart man har utvecklats mycket. Jag har lite mer kött på benen om man säger så.

Ni avslutade bra med tre raka segrar, blir det svårt att ta vid där när säsongen startar om?
- Nej det tror jag inte det ska bli. Vi är så pass trygga i vårt grundspel. Vi möter Brommapojkarna i dubbelmöten och det känns som om vi ska kunna upprepa segern

- Desto längre serien går och spelar vi sex matcher till och har 35 poäng så får vi kanske revidera målsättningen om att vi ska hålla oss kvar och sikta högre.

Publicerad 2010-05-31 kl 15:22
Annons
Annons
Annons