Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Granqvist rasande efter Kennedys avstängning: "Hallå SvFF!?"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kennedy Igboananike anmäldes 20 dagar efter att ha armbågat Ludvig Öhman - och åkte på en avstängning på fyra matcher.
Det får C More-profilen Lasse Granqvist att gå i taket.
- Hallå RF, hallå SvFF!? Verkliga livet pågår här ute, säger han i podcasten Sporthuset.

Den 8 april armbågades Ludvig Öhman i ryggen av Örebros anfallare Kennedy Igboananike, men domaren uppfattade inte situationen under matchens gång. 20 dagar efter händelsen anmäldes dock Kennedy av Svenska Fotbollförbundets riksombud Artur Ogelid, som ska fungera som en slags åklagare och avgöra om ett ärende ska nå Disciplinnämnden.

Ogelid tycker att det är beklagligt att det tog så lång tid innan händelsen uppmärksammades av honom, men hävdar också att det inte är säkert att han omedelbart får vetskap om olika situationer.

Igboananike straffades av SvFF:s disciplinnämnd med en avstängning på fyra matcher och det har rört upp känslor hos ÖSK, vars tränare Alexander Axén fick ett rejält utbrott i C More i samband med den senaste matchen mot Djurgården. 

En annan som är kritisk till processen är C Mores kommentator Lasse Granqvist, som i C Mores podcast Sporthuset går till attack mot bland annat Svenska Fotbollförbundet gällande frågan. Granqvist blir alldeles uppspelt när han pratar om avstängningen och säger:

- Så har det hänt igen, ett uppenbart bevis för hur svensk idrott seglar i en egen tillvaro vid sidan av det liv som kallas för verkligheten.

- Det tog 20 dagar från förseelse till anmälan. Jag vet att tiden för att inkomma med en anmälan för alla möjliga ärenden är två månader sedan händelsen blivit känd, men elitidrottens villkor ser väsentligt annorlunda ut i dag jämfört med när reglerna tillkom. Alla matcher tv-sänds, sociala medier ger möjlighet att sprida händelser, så att en incident i en allsvensk match över huvud taget ska kunna anmälas tre veckor efter slutsignal är ju en prövning för allt som kallas för sunt förnuft. Så hallå RF, hallå Svenska Fotbollförbundet!? Verkliga livet pågår här ute! Välkomna att ta del av det!

Granqvist pekar också på att processerna kring en avstängning går mycket fortare inom hockeyn, där ett beslut kring en händelse ska vara klart senast 24 timmar efter matchens slut.

Se situationen som gav Kennedy fyra matchers avstängning i spelaren ovan.

Här hittar du podcasten Sporthuset

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-11 kl 10:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons