POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Granqvist slår tillbaka mot kritikerna: "Jag har inte gjort några dåliga landskamper än"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan Hammarby och Helsingborg i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Andreas Granqvists form är ett hett samtalsämne just nu.
Själv känner han ingen oro över sin egen situation.
- Jag känner mig trygg i mig själv, säger han till Fotbollskanalen.

Tidigare under säsongen har Andreas Granqvist haft mag- och ljumskproblem. Det stoppade honom från spel i flera allsvenska matcher under våren och EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien i början av sommaren. Men sedan en tid är Helsingborgs mittback och lagkapten åter i spel. Dock har hans form varit ett hett samtalsämne både i sociala och traditionella medier den senaste tiden.

Efter matchen mot Örebro nyligen var 34-åringen självkritisk och sa följande till Helsingborgs Dagblad:

- Efter matchen var jag riktigt nere. Jag är både frustrerad och besviken, framför allt på mig själv. Jag kom inte alls upp i den nivå jag vet att jag besitter. Jag vet inte vad det beror på, om det är för mycket bollar i luften. För jag kände mig riktigt off. Det var inte likt mig själv.

Aftonbladets krönikör Robert Laul skrev efter senaste matchen mot Falkenberg, den innan söndagens 2-1-förlust mot Hammarby, att Granqvist inte håller landslagsklass längre. Det höll dock inte Helsingborgs tränare Henrik Larsson med om då.

- Granqvist håller alltid landslagsklass, sa "Henke" efter Falkenberg-mötet.

Men Granqvist själv säger sig ta kritiken och diskussionen med ro.

- Jag är van. Det brukar vara så här under en fotbollskarriär, att det går upp och ner. Jag känner mig trygg i mig själv. Jag har haft en tuff säsong med skador och allting, men jag börjar känna mig bättre och bättre. Fysiken börjar komma tillbaka och skadan börjar kännas bättre. Jag är inte orolig. Jag har inte gjort några dåliga landskamper än, om det finns de som snackar om det (landslaget)... Jag ser fram emot att fortsätta med en höst där HIF klarar sig kvar i allsvenskan och där jag gör det bra i landslaget, säger "Granen" till Fotbollskanalen efter söndagens match mot Hammarby.

Du känner att det kommer bli bättre framöver?
- Jag känner mig starkare för varje match som går, och fysiskt så börjar skadan kännas bättre. Jag har fortfarande vissa moment som inte är 100 procent men det känns bättre i alla fall och jag har kunnat träna på hårdare veckorna som varit. Jag hoppas att det bara kommer gå rakt upp nu.

Helsingborg föll alltså med 2-1 mot Hammarby, efter att ha reducerat sent. På tilläggstid var också Markus Holgersson nära att nicka in en kvittering på en frispark.

- Det kunde ha blivit århundradets stöld om vi fått in en kvittering, men vi lyckades inte, säger Granqvist.

- Vi fick ett tryck mot dem i slutet. Vi var nära. Vi hade två-tre inläggslägen. Så vi var väl nära, men de hade också några kontringschanser i början av andra halvlek. Det är ett rättvist resultat, men det är klart att det hade varit skönt att få in en kvittering.

De fyra senaste matcherna har slutat med antingen kryss eller förluster för Helsingborg.

- Jag tycker att Örebro-matchen är vårt riktiga bottennapp. Falkenberg borta gjorde vi 20 dåliga minuter, därefter tog vi över totalt och borde ha vunnit. Sen är Hammarby ett av de bästa lagen och här uppe går det snabbt på det här underlaget, de är otroligt skickliga. Det är tråkigt att förlora och vi är otroligt besvikna men vi mötte ett bättre lag, det är bara att acceptera. Vi får ta nya tag inför nästa match.

Publicerad 2019-08-11 kl 20:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå