POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
2v

Granqvist vill nå toppform - ska ner sju kilo från 2019: "Inte druckit cola på fem veckor"

Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist jobbar hårt för att komma i form inför årets säsong.
Till Aftonbladet säger mittbacken:
-  Jag har en otrolig drivkraft i år att bli ännu bättre fysiskt tränad än när jag var i Ryssland.

Andreas Granqvist hade inget vidare 2019, eftersom han under långa perioder hade skadeproblem. Nu jobbar mittbacken hårt för att nå toppformen inför den kommande säsongen med Helsingborgs IF och EM-slutspelet som väntar i sommar med Sverige.

- Jag har en otrolig drivkraft i år att bli ännu bättre fysiskt tränad än när jag var i Ryssland, säger 34-åringen till Aftonbladet.

"Granen" berättar i intervjun att han sedan comebacken efter fjolårets skada gått ner tre-fyra kilo och att han vill gå ner ytterligare tre-fyra kilo. Delvis äter han mindre kolhydrater och delvis har han dragit ner på det söta.

Jag tror inte att jag har druckit en cola på fem veckor. Det är lite sådana småsaker.

- Olof (Mellberg, Helsingborgs tränare) blev chockad när jag sa att jag skulle slimma mig (skratt). Men han är på mig att jag måste äta kolhydrater för musklernas skull, för att de inte ska bli för sköra så jag åker på skador på grund av det.

Numera, efter Mellbergs intåg i klubben, har HIF tillgång till en assisterande tränare med fokus på fotbollsfys (Rickard Engström) och han har lagt upp ett individuellt program för Granqvist, som landslagskaptenen följer. 

Han säger att det just nu är oklart om han kommer att fortsätta spela även nästa år, trots att hans avtal som spelare med HIF löper över 2021. Det beror på hur kroppen känns under året, förklarar Granqvist för Aftonbladet.

Publicerad 2020-02-07 kl 21:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå