POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
7v

Gravius gjorde allsvensk debut 2015 - tar nu ny sats i AIK: "Mer redo att konkurrera"

Foto: Bildbyrån.

Christos Gravius gjorde 2015 allsvensk debut i AIK. 
Efter två år på lån, så vill han nu få speltid igen Stockholmsklubben. 
- Nu känner jag mig mer redo att konkurrera i AIK, säger han till Fotbollskanalen. 

AIK:s talangfulle mittfältare Christos Gravius, 21, är fostrad i Stockholmsklubben och gjorde redan sommaren 2015 debut mot Sundsvall i allsvenskan. Under den efterföljande säsongen blev det ytterligare ett par matcher i serien, men däremot inte kontinuerligt med speltid från start, vilket ledde till två utlåningar under 2017 och 2018.

Gravius tillhörde under 2017 Jönköpings Södra med spel i allsvenskan, men fick knapp speltid och gjorde först i fjol en hel säsong som ordinarie startman, den gången i stället under utlåning till Degerfors i superettan. 

- Jag har väl utvecklat mitt taktiska kunnande, att ligga rätt i position och även att ta fram bollen mer, utmana och att jag vågar ta mer plats, säger han till Fotbollskanalen. 

- Jag tycker att man utvecklas väldigt mycket med mer speltid och då får man automatiskt mer självförtroende. Man vågar göra fler aktioner på planen och man tar för sig mer, så nu känner jag mig mycket mer redo att konkurrera om en plats i AIK, fortsätter han. 

Gravius är numera tillbaka på Karlberg igen och tanken är att han ska tillhöra AIK:s trupp den här säsongen. Det var aldrig aktuellt med en till utlåning. 

- Nej, tanken var att göra en bra säsong i Degerfors för att sedan vara med och konkurrera i AIK. Det var tanken från början, säger talangen. 

- Det är en jätterolig utmaning, att få spela i Sveriges bästa lag med en tuff konkurrens. Det är bara roligt. Man lär sig väldigt mycket och det är väldigt roligt att vara tillbaka, fortsätter han. 

Har du saknat att få vara på Karlberg och att vara en del av AIK:s trupp under en säsong?
- Jo, absolut. Det är fantastiska förutsättningar, så det finns inget att klaga på, men samtidigt fick jag stort förtroende förra året, vilket bidrog till att jag utvecklades väldigt mycket, så nu känner jag mig mer redo att konkurrera i AIK. Det är till stor hjälp när man får mycket speltid. 

I AIK är däremot konkurrensen tuffare än i Degerfors. Gravius ser ut att vara tänkt att konkurrera om speltid i en av de två lite offensivare positionerna på innermittfältet, vilka bland annat Kristoffer Olsson och Sebastian Larsson hade under förra säsongen. 

- Jag fokuserar bara på att göra det så bra som möjligt och sedan får man ta det därifrån, man får försöka prestera så bra som möjligt och ta en plats. Allt är möjligt. 

- Mitt mål är att få så mycket speltid som möjligt, det är det man siktar på. 

AIK spelar även i år i Europa, den här gången för kval till Champions League, vilket också kan bidra till rotation i truppen och att fler spelare får chansen till speltid. 

- Det kanske bidrar till att det är större chanser för mig att spela, men vi får se. Det är bara att göra det så bra som möjligt och ta det därifrån. 

Och om mittfältaren får speltid i just Champions League, så vore det en dröm som går i uppfyllelse för honom. 

- Det vore en väldigt häftig upplevelse. Det är väl allas dröm att få spela i Champions League, men man får fokusera på det som kommer först med svenska cupen och sedan allsvenskan. Vi får ta CL när det kommer, men vi har en otroligt bra trupp, så vi har alla förutsättningar att komma långt. 

Publicerad 2019-01-28 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå