Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gren om Vibes ersättare: "Intensifierat arbetet"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

IFK Göteborg säljer Lasse Vibe till Brentford. Nu har Blåvitt satt igång jakten efter en ersättare ordentligt.
- Men det är ingen lätt uppgift att hitta en anfallare, säger sportchefen Mats Gren till Fotbollskanalen.

Under torsdagsförmiddagen bekräftade IFK Göteborg att förra årets allsvenska skyttekung Lasse Vibe lämnar klubben. Bara en läkarundersökning återstår innan den 28-årige dansken är klar för Championship-klubben Brentford.

- Det är inget snack om att vi ville ha Lasse kvar, men han ville prova något annat, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.

Enligt danska Ekstrabladet får IFK Göteborg omkring 13 till 15 miljoner svenska kronor för anfallaren. Mats Gren är relativt nöjd med affären.

- Nöjda och nöjda... Lasse har mindre än ett år kvar på sitt kontrakt och man får alltid vara realistisk och se vad det finns för möjligheter. Tittar man på det tycker jag att vi får lov att vara nöjda, säger Gren.

Har ni pratat med Brentford länge?
- Nej, inte alls. Processen har varit väldigt kort. Den har inte varit igång i mer än fyra-fem dagar.

Hur långt har ni kommit i arbetet med att få in en ersättare?
- Vad vi går efter eller hur långt fram vi är vill jag inte riktigt kommentera just nu. Vi har inte kunnat göra något konkret över huvud taget innan vi visste att Lasse skulle försvinna. Jag kan inte sitta och förhandla med andra innan vi varit säkra på vad som händer med Lasse. Nu har vi självklart intensifierat arbetet och vi försöker självklart hitta en ersättare så snabbt som möjligt, säger Gren.

Att Vibe skulle kunna säljas i sommar har IFK Göteborg vetat länge och de är förberedda på situationen som nu dykt upp.

- Vi har självklart legat ute och tittat på vad som skulle kunna vara intressant för oss. Men transferfönstret har ju varit öppet ett tag och då försvinner olika alternativ på vägen. Spelare sitter ju inte bara och väntar på oss. Jag har kunnat hålla kontakt och snacka med vissa, men jag har inte kunnat gå in i några djupare förhandlingar.

Hur ser marknaden generellt ut för att hitta en bra anfallare?
- Det är ingen lätt sak. Vi har våra föreställningar om vilka kvaliteter ska ha, men vi kommer aldrig kunna få allt. Vi får titta på vad som kvalitetsmässigt är intressant för oss, vad vi kan betala, om spelaren vill komma till oss och så vidare. Det är många faktorer som spelar in. Det är ingen lätt uppgift att få in en anfallare. Alla klubbar söker efter målskyttar.

Tidigare har det pratats om att den förre Häcken- och Malmö FF-spelaren Daniel Larsson är aktuell för IFK Göteborg om Lasse Vibe lämnar. Men Mats Gren har i nuläget inget att säga om den snabbe Granada-spelaren.

- Just nu vill jag inte kommentera några namn, säger Blåvitts sportchef.

Se alla Lasse Vibes mål från den här säsongen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-07-23 kl 12:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons