Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Grönt ljus för ny arena i Kalmar

12å

Det har varit en långdragen process med överklaganden och utredningar. Men på onsdagen blev det till slut klart - Kalmar FF får påbörja bygget av en ny fotbollsarena.

Regeringsrätten beslutade att inte bevilja prövningstillstånd och därmed kan en modern arena byggas för att ersätta Fredriksskans.
-Det här var det stora hindret, finansieringen. Nu kommer den att stå klar 2011, nu är det bara att tuta och köra, säger Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson till TT.

En Kalmarbo överklagade först kommunfullmäktiges beslut om att garantera kommunal borgen på ett lån på 100 miljoner kronor för bygget, men länsrätten i Kalmar lämnade överklagandet utan bifall. Det gick därefter vidare till kammarrätten i Jönköping, som enhälligt beslutade att inte pröva länsrättens beslut.

ANNONS

Ännu ett överklagande skickade ärendet vidare till den högsta instansen, regeringsrätten, som nu har beslutat att inte bevilja prövningstillstånd.
-Det här handlar om vår elitstatus. Det kommer inte att gå att ha arenor som Fredriksskans i framtiden, säger Johnny Petersson.

Ett av problemen med Fredriksskans är att den inte håller tillräckligt hög standard för internationella cupmatcher. I september förra året tvingades Kalmar spela returmatchen mot Feyenoord i Uefacupen i Borås.

Och skulle Kalmar gå vidare i kvalet till Champions league får laget åka till Norrköping för sin hemmamatch i den andra omgången.

TT

Publicerad 2009-07-22 kl 11:55
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto