Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
39v

Grova hot mot Dalkurds nyförvärv efter flytten: "Ser mig som terrorist"

Foto: Bildbyrån.

Abdülaziz Dembercan blev i veckan klar för Dalkurd.
Efter flytten har den turkiske målvakten fått ta emot grova hot och var tvungen att stänga sina sociala medier.
- Det finns människor som ser mig som en terrorist och landsförrädare bara för att jag valt att spela för Dalkurd, säger han till FotbollDirekt.

I veckan presenterade Dalkurd en ny målvakt sedan Frank Pettersson lämnat klubben. Abdülaziz Dembercan anslöt från turkiska Konyaspor och övergången togs inte emot väl på 26-åringens sociala medier. För sajten FotbollDirekt berättar Dembercan att han fått ta emot hot och trakasserier och att han i slutändan tvingades stänga sina konton.

- Dagen efter det blev känt att jag skrivit på för Dalkurd blev jag tvungen att stänga ned mina konton på Facebook och Instagram. Det finns människor som inte ser Dalkurd som en bra klubb. Om du har en kurdisk bakgrund och är en öppen supporter av Kurdistan så är du en terrorist. Men jag bryr mig inte. Jag är här för min familj och för att spela i Dalkurd, säger han till sajten.

Dembercan menar samtidigt att det kan vara svårt att gå tillbaka till Turkiet i framtiden, då han valt spel i Dalkurd.

- Det var en spelare i Dalkurd, Mirkan Aydin, som gick från Dalkurd till den turkiska andradivisionen 2016. Men när han skulle gå till Sivasspor blev det stora problem för att fansen inte ville ha honom. Han kunde inte gå dit för att han var kurd.

Publicerad 2018-01-20 kl 15:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons