Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Grusade gulddrömmarna för sin egen klubb

Jesper Florén tillhör Elfsborg. I går sköt han dem ännu längre bort från guldet.
– Klart att det är speciellt, säger han.

Gais mittfältare Jesper Florén är för andra året i rad utlånad till göteborgarna från Elfsborg. Under gårdagen sköt han 1-0-målet när Gais spelade Elfsborg ännu längre bort från guldet genom att vinna med 3-1. Hans första allsvenska mål.
– Klart att det är speciellt att möta Elfsborg när man känner de flesta, men under matchen försöker jag lägga det åt sidan. Man får se det som en vanlig match, det är bara att tuta och köra, säger Florén till FotbollDirekt.se.

Hur känns det att ha skjutit sönder guldchanserna för klubben du tillhör?
– Man tappar inte ett guld på en match, utan det gör man under 30 matcher. Jag måste göra mitt bästa där jag är, det spelar ingen roll mot vilket lag det är.

Florén har ett år kvar på kontraktet med Elfsborg, men om det blir spel i Elfsborgströjan nästa säsong är inte helt säkert.
– Det är tuff konkurrens där, absolut. Men jag kör på med Gais de här matcherna som är kvar och sen får vi kolla vad jag tycker och vad Elfsborg tycker, det är inget att spekulera i just nu.

Kan du tänka dig att stanna i Gais?

– Jag har trivts kanonbra både med gänget och på plan. Men som sagt, klassiskt svar, jag avvaktar den här säsongen och sen ser vi vad som är bäst för både mig och Elfsborg.

Har du någon koll på om Gais har råd att köpa loss dig om det skulle bli aktuellt?
– Jag blir nog inte en av de dyraste värvningarna inom Sverige i sådana fall. Ingen Ranegie direkt. Inte än i alla fall, säger Florén och skrattar.
 
Gais ligger nu på en fjärdeplats, fem poäng bakom tvåan Elfsborg som de i sin tur har sju poäng upp till serieledaren Helsingborg. Och Florén har inget favoritlag i kampen om guldet.
– Vi är inte så långt bakom Elfsborg men väldigt långt bakom Helsingborg. Jag har inga kommentarer om guldstrit hit och dit. Jag lägger ingen energi på det.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-09-13 kl 22:49
Annons
Annons
Annons