Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Guidetti: "Förvänta er en grymt skön vilja"

Äntligen är John Guidetti klar för spel i Brommapojkarna.
- Ni kan förvänta er skön vilja och gärna några mål, säger han till fotbollskanalen.se.

Den 18-årige anfallaren lånas ut från Manchester City till allsvenskan efter flera veckors turer mellan klubbarna, förbunden i England och Sverige, plus Fifa som behandlat ansökan om övergången.

- Det har varit en jobbig väntan, men den vill jag lägga bakom mig nu. Vi har ett riktigt bra lag med många unga talanger och tänker gå för tre poäng i varje match. Först mot Trelleborg i kväll. Jag börjar på bänken men hoppas såklart få spela lite, säger Guidetti.

Han konstaterar att det faktum att BP tvingas ta bussen till Skåne gör gruppen extra laddad inför mötet.

- Klart att det blir en lång resa hem och då vill man sitta där positiv och känna att man vunnit och gjort allt man kan.

Hur bra är Brommapojkarna gentemot reservlaget i Manchester City, där du brukar spela?
- Man kan inte jämföra så där rakt av. Men BP har många duktiga talanger som kommer att nå riktigt långt och som har kvaliteten att spela utomlands. För egen del satsar jag bara allt fokus på att jobba hårt och att vi ska slåss mot toppen i allsvenskan.

Vad kan du själv tillföra under de månaderna du är i Sverige?
- Försvaret har sett jättebra ut och vi har dessutom kommit upp i sista tredjedelen och skapat massor av chanser. Sedan om jag kan få chansen att komma in och göra några mål skulle det bara vara kul.

På vilket sätt följer Manchester City dig när du är i allsvenskan? Skickar de scouter, eller hur fungerar det?
- Klart att de gör. De skulle ha en tränare som kom över för att se någon match. De vet vad jag går för, men ärligt talat tänker jag inte så mycket på det. Det som händer med City får vi ta senare. Nu vill jag bara köra på med BP och ge allt för laget. Gasen i botten direkt.

Vad kan publiken förvänta sig av dig på planen?
- På tio minuter gör jag hattrick. Nej, jag skojar. Det man kan vänta sig är en ruggigt hård arbetsinsats och en grymt skön vilja. Som anfallare ska jag göra mål, och det ni kan vara säkra på är att jag ska slita till hundra procent för klubben.

Publicerad 2010-04-20 kl 11:22
Annons
Annons
Annons