Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Guidetti om Djurgården: Nära till familjen

Djurgården vill ha John Guidetti. Men vill Guidetti ha Djurgården?
- Med all respekt för allsvenskan. Det finns andra ligor som känns hetare, säger Guidetti till fotbollskanalen.se.

Från Carlos Tevez till Johan Oremo. Steget kanske inte är så långt? Djurgården är redo att ge 18-årige supertalangen John Guidetti en lön på upp till 300 000 kronor för att få hem honom till våren. Fotbollskanalen.se når Guidetti när han laddar upp för Manchester Citys möte med Birmingham. Guidetti är med i 20-mannatruppen till matchen.

- Jag har inte ens tänkt tanken. Jag ligger på ett hotellrum i Birmingham och laddar för en match i Premier League. Med all respekt för allsvenskan så känns det som jag kan spela på en högre nivå, säger Guidetti till fotbollskanalen.se.

- Det finns väl även andra ligor som känns hetare.

Samtidigt som Djurgården jagar Guidetti så närmar sig tonåringen en debut i Premier League. I veckan var han med på bänken när City spelade i FA-cupen och han har glänst i Citys reservlag på senare tid och gjort fem mål på två matcher.

- Det har gått bra. Jag jobbar hårt och har en tro på mig själv att jag ska nå hela vägen. Jag laddar upp för att spela ikväll. Sedan får vi se om det blir så eller ej.

Men om du nu inte får spela på ett tag. 300 000 i månaden. Tackar du nej till det?
- Jag har inte fått någon förfrågan än. Vi får se. Jag spelar inte för pengarna.

- Det kan också vara ett bra mellansteg att spela i allsvenskan ett tag. Jag får nära till min familj. Om min rådgivare presenterar det som ett förslag så får jag ta ställning till det då.

Guidetti förhandlar för närvarande med City om ett nytt avtal. Även om han förlänger med storklubben kan det bli aktuellt med en utlåning. Ifjol var han exempelvis utlånad till BP under våren.

- Jag tycker att jag har bevisat att jag håller i allsvenskan. Visserligen spelade jag i ett bottenlag. Det var tråkigt att BP åkte ur, säger han.

Djurgården ville ha Guidetti redan ifjol. Men backade ur i sista stund. Något som Guidetti kritiserat. Men han anser inte att det gör att han skulle nobba Djurgården nu.

- Nej, vi får se. Nu är det matchen mot Birmingham som gäller.

Det är du och idel stjärnor i truppen.
- Ja, 19 stjärnor och en blivande, säger Guidetti och skrattar.

Publicerad 2011-02-02 kl 15:38

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER