Guidetti vill ha självmål: Det är bara glädje

Sedan John Guidetti debuterade i Brommapojkarna har han varit inblandad i samtliga fyra mål som laget gjort. På söndagen slog han inlägget som föranledde segermålet, 1-0 (1-0) hemma mot Halmstad.
-Det är hur roligt som helst, det är bara glädje, säger Manchester City-lånet efter segern.

Tre matcher från start och ett inhopp har gett ett mål och två assist. Och så söndagens matchavgörande halvmål.
-Nej nej, jag tar ett helt för den, säger Guidetti och skrattar.
BP:s Manchester City-lån sprang och sprang och sprang matchen igenom. Redan efter knappa kvarten gav det så utdelning. 18-åringen slängde in ett inlägg från högersidan och Halmstadbacken Tomas Zvirgzdauskas glidtacklade in den i eget mål.
-Jag spelade in bollen i ett område där man vet att det kan blir farligt, och så hamnade den ju i mål också, säger Guidetti.

Guidettis oerhörda löpstyrka skapade många ytor för lagkamraterna och för honom själv, bland annat ett friläge som han borde ha utnyttjat bättre. Nu blev det bara ett tamt försök att runda Halmstadmålvakten Robin Malmkvist.

-Han är jobbig för motståndarna och duktig en mot en, även mot de här stora backarna som han mötte i dag. Han är ett djupledshot som vi inte har haft tidigare. Och han har näsa för målet också, säger BP:s tränare Kim Bergstrand.
Brommapojkarna dominerade matchen och borde ha lett större efter första halvleken. Både Guidetti, Miiko Albornoz och Pablo Piñones Arce hade fina lägen att utöka. Nu blev de avslutande 45 minuterna mer spännande än vad som hade behövts.

-Minst ett mål till ska vi göra i första halvlek, säger BP:s tränare Kim Bergstrand.
-Sen blir vi lite trötta i andra men vi spelar stabilt och jag tycker att vi skapar de bästa chanserna. Man fick aldrig riktigt andan i halsen. Vi har nått en nivå där vi inte behöver spela bra i 2x45 minuter, och det känns skönt.
Halmstad lyfte upp spelet, blev bättre, men hemmalaget höll ihop sina lagdelar förträffligt och släppte inte till några riktigt farliga HBK-chanser.

-Vi spelar fantastiskt fin fotboll. Vi kan ta tre poäng vart vi än åker, säger John Guidetti.

Brommapojkarna gick i och med segern upp på femte plats i tabellen. Frågan är om laget någonsin har varit bättre.
-Jag har varit här i åtta-nio år och började när vi var i division 2. Så här bra har vi väl aldrig varit tidigare, historiskt sett, säger Bergstrand.

Publicerad 2010-05-02 kl 20:00