Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Guidettis råd: ”Bli ungdomsproffs”

John Guidetti stack till Manchester City som 16-åring. Nu uppmuntrar han flera unga talanger att prova lyckan utomlands.
– Jag vill uppmuntra människor att ta chansen, Sverige kommer aldrig försvinna, säger han.

John Guidetti lämnade Sverige och Brommapojkarna när han som 16-åring flyttade till Manchester City. Nu, tre år senare, är han utlånad till Feyenoord i Holland. Flera unga svenska talanger lämnar landet för att prova lyckan som ungdomsproffs - något Guidetti tycker är bra.
– Hemmet kommer aldrig försvinna, Sverige kommer aldrig försvinna, dina vänner kommer alltid finnas där. Men om du inte tar chansen och inte tar steget, då kanske du kommer sitta där i slutet och bara "vad hade hänt om jag tog den?" Och jag tror det är jobbigare att ha kvar i magen, säger Guidetti till FotbollDirekt.se.

Guidetti själv gjorde ett "gästspel" i Sverige när han var utlånad till Brommapojkarna 2010.
– Jag vill uppmuntra människor att ta chansen. Om du går till Arsenal när du är 16 men efter ett tag inte känner att du är redo eller att du saknar familjen eller så för mycket så kommer det alltid finnas någon allsvensk klubb som vill ha dig, säger Guidetti.
– Man kan alltid komma hem igen. Jag vill uppmuntra folk att gå utomlands, du ångrar ingenting, du får uppleva otroliga saker. Det kommer att vara tufft, visst, men i slutändan är det värt det.

Publicerad 2011-11-13 kl 16:05
Annons
Annons
Annons