Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Guldet kört för både AIK och Blåvitt"

1 november slogs båda lagen om SM-guldet. När IFK Göteborg och AIK möts på torsdagskvällen är förutsättningarna annorlunda. Fotbollskanalens expert Pontus Kåmark slår fast att båda lagen kan glömma SM-guldet.

20 poäng skiljer för AIK upp till serieledande Helsingborg. Göteborg har 17 poäng upp. Det är allt för stort avstånd för att lagen ska kunna blanda sig guldstriden.
- I så fall måste båda lagen vinna alla sina återstående matcher och det känns som om det inte är möjligt, säger Kåmark till FotbollDirekt.se

Han vill till och med ranka torsdagskvällens match som en mycket hetare, intressantare och viktigare match en den "guldfinal" som lagen spelade på nya Gamla Ullevi 1 november förra året.
- Ja, på ett vis är den här matchen hetare och mer intressant med tanke på att när man spelar om guldet är det något positivt som kan komma ut av det. Ikväll är inte krisen över, oavsett vilket lag som vinner, säger Kåmark.

Med tanke på lagens bakgrund den här säsongen känner han att det lag som gör det första målet kommer att få ett enormt stort övertag.
- Javisst är det så. Det lag som släpper in första målet kommer känna "Åh nej, inte igen" i stället för att ha positiva tankar om att gå upp och utjämna som lagen har i vanliga fall.

En förlust för AIK skulle vara riktigt förödande. Sex poäng skulle skilja upp till säker mark, vilket gör att laget måste ta två segrar bara för att överhuvudtaget hålla sig kvar. IFK Göteborg skulle vid en seger lämna kvalplatsen och ta sig upp på betydligt säkrare mark med tanke på att laget inte har minusmål i målskillnad.
- Jag tror ändå att AIK har en sån pass bra grundtrupp att de skulle reda upp det ändå och jag tror nog spelarna är ruggigt medvetna om situationen. Det behöver ingen påminna dem om.

Hur tror du det går på nya Gamla Ullevi på torsdagskvällen?
- Jag tror det blir en match med krampaktigt spel och hård kamp från båda lagen. AIK har kanske en liten psykologisk fördel med tanke på att de har vunnit de senaste matcherna mot Blåvitt men samtidigt har Blåvitt favör av hemmaplan och ett tidigt hemmamål skulle definitivt göra att det väger över åt Blåvitt. Men vi kan inte räkna med något skönspel.

- Samtidigt finns det mycket nederlagsrädsla hos båda lägren - en rädsla för att förlora mer än vilja att vinna. Båda klubbarna har mycket press på sig från supportrarna som inte gör situationen bättre. Inget lag får förlora ikväll och framförallt inte AIK. På något vis finns en mer långsiktighet i Göteborg och inte lika mycket turbulens som hos AIK.

Publicerad 2010-05-06 kl 16:28
Annons
Annons
Annons