Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Guldet påverkar inte AIK:s miljonlån

Guldet lyfter AIK:s ekonomi – men klubbens kortsiktiga lån på 7,7 miljoner påverkas inte av den sportsliga succén.
- Vi har en annan plan för det, som vi kommer att presentera inom kort, säger vd Annela Yderberg till fotbollskanalen.se.

Tack vare allsvensk toppstrid och ett massivt stöd från supportrarna ökar nyblivna mästarlaget sina intäkter i säsongens slutskede.

- Vi hade budgeterat med att komma fyra, så självklart ser vi en uppsida nu. Högre placeringsbonus från SEF och mer pengar från biljettförsäljning påverkar oss positivt, säger Yderberg.

Hur mycket extra AIK tjänat vill hon inte berätta utan hänvisar till den årsrapport som presenteras på torsdag. Däremot hävdar Yderberg att en finansieringslösning för det kortfristiga lån som tecknades för dryga månaden sedan, snart ligger färdig.

- Vi har självklart utarbetat ett sätt att betala tillbaka. Så fort allt är klart kommer vi att kommunicera hur vi går till väga.

Yderberg fortsätter:

- Ekonomiska effekter av SM-guldet ser vi nog snarare på ett eller två års sikt. Vi ska ju exponeras i Europa och kommer säkert att hamna i bra förhandlingsläge med sponsorer och så vidare.

Publicerad 2009-11-02 kl 12:03
Annons
Annons
Annons