Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Guldfrossa för MFF?: '''Mental vändning för oss''

Malmö FF:s första hemmaförlust för säsongen - när chansen fanns att i praktiken säkra guldet - en begynnande guldfrossa? Helsingborg är övertygade om att gårdagskvällen gav en mental vändning i guldracet.

- Alltså, det är människor det handlar om. Vi kommer att få se fler sådana här matcher, jag hoppas bara att det inte kommer att handla om oss, säger Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg till FotbollDirekt.se.

Helsingborgs vinst mot Elfsborg och Daniel Mendes så granna fullträff i slutminuterna mot Malmö, gör guldstriden så öppen som någonsin tidigare under säsongen.
Och som gårdagskvällen slutade - så extremt den slutade - gör det rakt av omöjligt att tippa fortsättningen.
Malmö och Elfsborg som båda var obesegrade hemma förlorade nu för första gången - och gjorde det samtidigt. Hade bara båda lagen motsvarat förväntningarna så hade guldracet i praktiken i dag varit avgjort.

Det inser Malmö och det inser inte minst Helsingborg som tungt skadedrabbat lyckades med konststycket att göra säsongens - mycket möjligt - bästa match i det så djävulskt svåra läge som gällde i går kväll i ett regndaskigt Borås.

- Mentalt så gör vi vår starkaste match för säsongen men spelmässigt så måste det också vara bland det bästa vi lyckats med, pustar Helsingborgs klubbdirektör och sätter ord på den oerhörda betydelse gårdagskvällen kommer att få för fortsättningen:

- Guldstriden hade ju kunnat vara lite död för oss efter i går. Det hade kunnat vara sex poängs försprång till Malmö...
- Det känns som en mental vändning för oss. En jäkla viktig seger. Vi visar ju att vi absolut också har det där lilla extra.

Och nu hoppas Myllenberg att Helsingborg vågar hålla kvar vid samma offensiva spel över slutomgångarna.
Gick det borta mot Elfsborg i vad som måste anses som en av säsongens svåraste bortamatcher så ser det onekligen ut som något som skulle kunna avgöra guldstriden.
Så tycks han vilja resonera, HIF:s klubbdirektör, efter en match där Helsingborg såg ut att komma upp i samma offensiva höjder som Malmö som bäst.

- Jag tycker ju absolut att vi har det där lilla extra som Malmö har och det fick vi verkligen visa mot Elfsborg.

- Vi måste fortsätta att våga framåt. Vi har visat att vi är ganska kompletta och det måste vi använda.

Många har kritiserat er för att sakna bredd och för att sakna Malmös högstanivå. Har ni också känt så?

- Malmö har några helt briljant individuella spelare men när det kärvar så kärvar det ordentligt. Men allt det där snacket har bara gett oss energi.
- Att vinna på Borås Arena som vi gjorde i går...och som vi gjorde det. Det känns som en mental vändning för oss.

Publicerad 2010-10-19 kl 10:51
Annons
Annons
Annons