POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Guldhjältarna till angrepp mot "Hammarbyfansen"

Efter att hot tvingat Staffan Thorsell att avgå som ordförande i Hammarby Fotboll har nu klubbens guldhjältar från 2001 gått samman i ett gemensamt brev, där de går ut med kritik mot supportrarnas agerande.

- Jag tänkte att fan man skulle göra något riktigt start för att visa vad vi tycker. Att vi borde visa hur fel det är, säger Hans Eskilsson till Aftonbladet.

Men brevet dröjde ett tag och det var medvetet. Eskilsson motiverar det med: "De där idioterna ändå inte tar åt sig, de kan nog inte säga tre personer i startelvan".

Men efter Stefan Thorsells avhopp tyckte guldhjältarna från 2001 att måttet var rågat. Eskilsson tillsammans med fem andra väljer därför att gå ut med ett öppet brev till fansen.
- Ofta säger man att det bara är en liten klick som gör fel men ska man vara hård, så är det inte en liten klick. Det är säkert tresiffrigt som inte hör hemma där på läktaren, säger Eskilsson och betonar att han inte har mer att göra att göra med brevet än någon annan fem som har undertecknat det.

Andreas Hermansson, är en annan som har skrivit under och han säger till tidningen att "Det är positivt att visa vad vi tycker. Det här känns viktigt"

Här är delar av brevet som Aftonbladet publicerar:
"Just idag är vi svaga.
Staffan Thorsell slutar som ordförande i Hammarby efter hot mot honom och hans familj. Han vågar inte vara kvar. Ni kanske tror att Hammarbyfans ligger bakom hoten. Inget kunde vara mer fel.

Man får bli arg över förluster, missade passningar och insläppta mål men man får aldrig ta till hot eller våld. Vi skäms över er som kallar er Hammarbysupportrar men ändå solkar ner vår klubb. Vi skäms över er som maskerar er, kastar mynt och tänder bengaler. Vi skäms över er som tror att Hammarby blir starkare genom hat.

Men det här brevet är inte riktat åt er, utan åt alla riktiga Hammarbyfans. Det är nu vi måste visa vad vårt klubbmärke står för, det är nu vi måste vara enade. Och det är nu vi måste visa att enstaka idioters gärningar aldrig få stå i vägen för tusentals människors kärlek."

Brevet undertecknat av Sören Cratz, Hans Eskilsson, Christer Fursth, Andreas Hermansson, Peter Markstedt och Suleyman Sleyman.

Publicerad 2009-10-06 kl 10:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå