POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
19v

Guldhjälten inte aktuell för återkomst i Peking: "Han är inte den ultimata spelaren"

Foto: Bildbyrån.

Emir Kujovic var firad målskytt i IFK Norrköping 2015.
Efter det har karriären gått i stå. Om han är aktuell för en återkomst i Peking? Troligtvis inte.
- Som vi bygger IFK framöver så är han inte den ultimata spelaren, säger klubbordföranden Peter Hunt till Kamraterna.net.

Emir Kujovic var en högst bidragande orsak till att IFK Norrköping vann guld säsongen 2015. Anfallaren gjorde mål på nästintill allt och under den säsongen stod han för 21 fullträffar på 29 matcher.

För sina fina prestationer blev han bland annat belönad med en landslagsplats och dessutom pockade utländska klubbar på hans uppmärksamhet. År 2016 lämnade han Peking för Gent, men där uteblev framgången och han lämnade den belgiska klubben efter bara en säsong. Ny klubbadress blev Fortuna Düsseldorf, men även där fick han sparsamt med speltid.

Under den här säsongen har han inte fått speltid i en enda match i Fortuna Düsseldorf och karriären har onekligen gått i stå.

Om det blir ett klubbyte i vinter står skrivet i stjärnorna. Men om det skulle bli aktuellt så är troligtvis inte IFK Norrköping ett alternativ. Klubbens ordförande Peter Hunt menar att Kujovic har en del som talar emot honom.

- Som vi bygger IFK framöver så är han inte den ultimata spelaren. Men man vet aldrig. Det är en lång väg dit i sådana fall. Man får se vilken kvalitet och form han är i, han blir väl 31 år och har inte spelat på ett och ett halvt år. Det talar inte för honom, säger Hunt till Kmaraterna.net.

På frågan om han följt Kujovics karriärutveckling svarar Hunt:

- Nja, det har ju inte varit så mycket att följa. Det har inte blivit många minuter på ett och ett halvt år. Han är inte aktuell, och jag tror inte att Jens ser det så heller.

En annan spelare som tillhörde IFK Norrköping säsongen 2015 var Alhaji Kamara och han stod också för flertalet fina prestationer. Men efter säsongen satte Uefa stopp för anfallaren då det framkommit att han har ett medfött hjärtfel som kan leda till plötslig död.

Men trots spelförbudet var Kamara tillbaka på planen bara månader senare och under 2016 spelade han för MLS-laget DC United. Efter det har han också tillhört ett saudiarabiskt lag och en klubb i Moldavien. Precis som Kujovic är inte Kamara, som just nu är klubblös, aktuell för en comeback i Peking.

- Uefa hade ett klart medicinskt ställningstagande. Det var ett hjärtfel, en stor risk. Därmed är saken för oss utagerad. Det innebär ju att vi aldrig kan ta på vårt ansvar att bara blunda för den medicinska kompetens som finns inom Uefa. Så det raka svaret är: Tyvärr, det kommer inte att inträffa, säger Hunt.

Publicerad 2018-12-05 kl 08:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå