Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Guldmönstret går igen för AIK – ”Starkt att vinna utan att spela bra”

Sex omgångar spelade men redan nu har AIK SM-guldvittring.
2012 års säsong påminner starkt om guldåren 1998 och 2009.
- Det är starkt att vinna utan att spela bra, säger AIK:s Daniel Gustavsson till FotbollDirekt.se.

Daniel Gustavsson själv var i allra högsta grad delaktig i segern mot Gefle. Redan efter 50 sekunders spel slog han det inlägg från högerkanten som Celso Borges kunde göra matchens enda mål på.
Och segern var AIK:s tredje denna säsong. Alla har varit med uddamålet – precis samma målsnåla mönster som ledde till SM-guld både 1998 och 2012.

- Vi har ett ruggigt starkt försvarsspel som är grunden till allting. Och det är viktigt att vinna när man inte spelar bra, även om vi idag spelade bättre än tidigare matcher under säsongen. Vi gör en riktigt bra match och borde ha gjort fler mål, säger Gustavsson utan att vilja gå in närmare på SM-guldpratet.

Han själv har haft ett något omtumlande 2012. Helt ordinarie på försäsongen men utanför startelvan när säsongen väl började. Chefstränaren Andreas Alm har i stället valt Lalawele Atakora före Gustavsson men mot Gefle var det dags för den lovande yttermittfältaren.
- Det är såklart lite motigt att inte få spela när man varit ordinarie under försäsongen men jag har aldrig misströstat, utan kämpat på och vetat om att jag skulle få min chans.

- Och jag var ruggigt spelsugen, tillägger Gustavsson.

Det har ju inte gått så jättebra för Atakora när han fått chansen, kände du att Alm var tvungen att ge dig chansen nu?
- Jag gjorde ett bra inhopp senast och det var väl det som gjorde att jag fick chansen från start nu. Men det är hård konkurrens i laget.

Publicerad 2012-04-26 kl 21:47
Annons
Annons
Annons