Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Guldryck'' - då längtar Hansson till dagen D

2-0-seger och lättnad för Helsingborg. Men lika viktigt som ett mindre guldryck för HIF-målvakten Pär Hansson; kommande onsdags transfer-deadline.

- Klart det ska bli skönt att få veta vilka spelare vi kommer att ha resten av säsongen, erkänner Helsingborgs målvakt Pär Hansson för FotbollDirekt.se.

Helsingborg går på i toppen av allsvenskan - under söndagen ser ett guldryck - med Elfsborgs förlust mot Malmö (1-2) - ut att ha kommit.

Sex poängs serieledning, sju omgångar före slutet.

Nu blir det en kamp mot tiden för att lyckas behålla Rasmus Jönsson. Hinner Wolfsburg genomföra en affär med Helsingborg innan kommande onsdag? Pär Hansson är en av många HIF-spelare som på sätt och vis håller tummarna för att tyskarna misslyckas.

För HIF-anfallarens vara eller icke vara ser i nuläget ut att vara enda hotet mot ett SM-guld för fjolårets allsvenska tvåa. Med både Alexander Gerndt och Marcus Nilsson sålda antas HIF nu ligga på smärtgränsen för hur många spelare klubben tål att förlora och ändå kunna bli mästare.

Succémålvakten vill nu bara få lägga dagen D för transferfönstret bakom sig, få slippa spekulationer och fullt ut få koncentrera sig på den allsvenska spurten.

- Vi har ju tappat så många spelare och har inte råd att förlora hur många som helst. Så det är klart; efter onsdag så vet vi ju vilka som kommer att spela för oss säsongen ut, säger Pär Hansson och fortsätter:

- Det går inte att komma i från att det ska bli skönt att veta hur laget ser ut för resten av säsongen, även om vi har pratat en hel del om att när man har så många bra spelare som vi har, då får vi också lära oss att leva i den här verkligheten med spekulationer.

Men HIF:s ''winning streak'' håller alltjämnt i sig.

Kurvdiagrammet pekar fortsatt uppåt efter kvällens 2-0 mot Örebro på Olympia och nu är skåningarna uppe i 14 raka matcher utan förlust.

- Efter deras utvisning kändes det bara som en tidsfråga innan vårt första mål skulle komma, säger Hansson.

- Vi gjorde en bra match, starkt av oss med så många matcher på kort tid och med tanke på förlusten i torsdags (Standard Liege i Europa League).

Hur viktigt var det att så snabbt kunna komma tillbaka som ni gjorde i dag - med tanke på besvikelsen mot Liege?
- Viktigt, inte minst som det alltid är jättetufft att möta Örebro.
- Men med facit i hand, Liege var bra och vi får skylla oss själva; vi skulle ha gjort mål där nere och så får man inte hamna i underläge som vi gjorde på hemmaplan.
- Hade vi bara kommit upp i normal klass så hade vi säkert spelat jämnt med Liege.

Publicerad 2011-08-28 kl 23:12
Annons
Annons
Annons