Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Guldsnack från Göteborg

GÖTEBORG.
FotbollDirekt fanns på plats på nya Gamla Ullevi och lät bandspelaren rulla efter matchen. Här är lite av det som sades i AIK:s omklädningsrum efter matchen.

- Är det någon som förtjänar det här guldet, så är det Tjerna. Han kommer äntligen få sitt jävla namn ingraverat på guldtavlan på Karlberg.

Bojan Djordjic gläds över att det var just trotjänaren Tjerna som fick göra det avgörande målet och att denne också fick vinna SM-guld efter elva år i föreningen.
- Jag blev bodycheckad av flera supportrar som sprang in alldeles efter slutsignalen. Dem försökte sno kaptensbindeln av mig men det fick dem inte! Den tyckte jag Tjerna skulle ha med sig efter den här matchen. Den är hans!

Nils-Erik Johansson, lagkapten mot IFK Göteborg om vad som hände när Martin Hansson stoppade pipan i munnen, fyllde lungorna med luft och blåste av matchen och om att han satt med i stort sett med fullt matchställ på sig i omklädningsrummet när de flesta lagkamrater saknade lite av varje av attribut.
- Nu ska jag ha pokalen i planet. Jag ska köra det samtidigt!

Bojan Djordjic var på skämthumör och pratade apropå att han i en tidningsintervju sagt att han skulle ha pokalen med sig i bussen ned till Göteborg och sedan ta med sig den hem tillbaka till Stockholm.  

- Jag har faktiskt haft den tanken - att det skulle varit en perfekt avslutning.

Daniel Tjernström om det faktum att han häromdagen skrev på för en säsong till trots att finalmålet hade varit en härlig slutpunkt på karriären.
- Han var bara sekunder från att bli utbytt. Men så vinner han bollen och slår inlägget och då vänder matchen för honom. Jag tyckte han inte kom till sin rätt innan.

Tränaren Mikael Stahre har haft fingertoppskänsla under hösten när det gäller byten och hade det på nytt mot IFK Göteborg. Här pratar han om Martin Mutumba som inte gjorde någon AIK-anhängare glad under den inledande timmen.
- Det här är så stort så jag vet inte vad jag ska säga. Jag saknar ord. Men nervös? Nej, det var jag inte. Jag har bara varit nervös en gång den här säsongen och det var inför premiären mot Halmstad.

Försvararen Per Karlsson försökte i omklädningsrummet efter matchen sätta ord på det han kände men hade av förståeliga skäl inte lätt att formulera sig.

- Vi har inte haft en enda dipp under den här säsongen. Det är helt otroligt och samtidigt känns det som om vi inte har nått vårt max under en hel match den här säsongen.

Målvakten Daniel Örlund analyserade hur han upplevt 2009 med AIK.

- Det är väl mästarna som ska klara av det. Det bästa bortalaget klarade av att vinna mot det bästa hemmalaget. Att vi dessutom slagit dem, tvåan, två gånger - då känns det som om vi är värdiga mästare.

Försvararen och lagkaptenen dagen till ära - Nils-Eric Johansson satte segern mot Göteborg i ett lite större perspektiv och tyckte till om det faktum att AIK blev det första svenska laget att vinna mot IFK Göteborg på nya Gamla Ullevi.
- Jag kände att jag hade läge att skjuta trots att jag hade dålig vinkel. Det var bara att gå på avslut.

Segermålskytten Tjernström om att han ofta brukar passa mer än gå på avslut själv när han får bra läge i straffområdet.

- Jag var faktiskt aldrig orolig över att vi inte skulle klara det, inte ens efter deras stolpskott. Jag upplevde det som att vi var så pass mycket bättre i den andra halvleken.

Daniel Örlund berättar om hur han upplevde matchen från sin position längst bak.
- Det var för jävla dålig markering. Det var spontant vad jag kände efter det första målet men samtidigt - vi har vänt underlägen förr och vi vet om våra styrkor.

Bojan Djordjic fortsatte vara på gott humör efter matchen och kunde kosta på sig lite kritik mot försvarsarbetet i samband med Göteborgs mål.

Publicerad 2009-11-01 kl 20:14
Annons
Annons
Annons