POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Gunnarsson sitter på utgående kontrakt med Djurgården: "De vill gärna ha mig kvar"

Foto: Bildbyrån

Niklas Gunnarssons kontrakt med Djurgården går ut efter säsongen.
Norrmannen är öppen för en förlängning med klubben.
- Jag har en bra dialog med Djurgården, de vill gärna ha mig kvar och jag trivs bra här, säger Gunnarsson till Fotbollskanalen.

Under vårsäsongen blev det två starter i allsvenskan för Niklas Gunnarsson, och fem inhopp. Högerbacken, som också spelat som mittback, har dock startat två raka matcher efter uppehållet. Felix Beijmo såldes under sommaren till Werder Bremen och Gunnarsson har tagit plats till höger i backlinjen.

- Jag känner väl att jag ser mig själv som en ytterback nu. Nu får jag spela på en position hela tiden, en position där jag har spelat väldigt mycket tidigare år i Norge och i Elfsborg. Så absolut, jag känner att jag har presterat bra. Sedan är det inte jag som avgör om jag får spela eller inte, men jag känner att jag har presterat så pass bra att jag har visat att jag absolut är en kandidat till att spela de kommande matcherna. Så det är skönt för mig och det är även skönt för tränaren tror jag, att han har spelare som är i bra form, säger norrmannen till Fotbollskanalen.

Beijmo har lämnat, men in har också Erik Johansson kommit i truppen. Den tidigare landslagsbacken debuterade med ett sent inhopp mot Kalmar senast, och spetsar till konkurrensen ytterligare.

- Det är en jättebra backuppsättning. Jag har sagt det tidigare; det är inte många lag i Norden som har bättre backuppsättning än vad vi har, säger Niklas Gunnarsson och fortsätter:

- Vi har väldigt bra ytterbackar och mittbackar så vi har ett solitt och bra försvar. Så det är jättebra, det visas på träning att det är tuff konkurrens och man utvecklas hela tiden för att bli bättre. Så det är en väldigt bra situation. Och sedan är det också väldigt viktigt att vi har många matcher och går vidare i Europa League här också. För att ha så många kvalitetsspelare på platserna där, blir det för lite matcher så blir alltid några inte nöjda. Det är så det är i fotbollen, man vill ju spela allt. Så det är viktigt att vi har mycket matcher och då kan vi rotera lite. Oavsett vem som kommer in i positionen är en bra spelare och kan sitt arbete. Det har vi väl bevisat tidigare, att om en blir skadad så tar en annan det ansvaret. Så det är jättebra.

Djurgården avslutade vårsäsongen i allsvenskan mycket fint och ser ut att ha bevarat formen över uppehållet.

- Jag tror vi absolut är i gott slag. Vi avslutade innan uppehållet med fyra vinster, sedan har vi fått fyra poäng på två matcher nu. Vi är väl egentligen inte helt nöjda med en poäng mot Norrköping, vi vet att när vi spelar på Tele2 på hemmaplan så kan vi ta tre poäng mot alla. Och utifrån den första halvlek vi hade så skulle vi gjort två-tre mål. Men tyvärr så gör vi inte det, och det är väl det som är vår ambition nu. Att skapa de målchanser vi gör men att det resulterar i fler mål, säger Gunnarsson.

Känner du att ni har häng på toppen nu?
- Vi vet ju att de som leder, AIK, har 30 poäng och vi har 24 poäng. Och vi har lika många matcher spelade, så där känner vi väl att vi har ett häng. Bajen och Norrköping har ju en match mindre spelad nu så vi fokuserar egentligen inte på andra lag. Vi vet att vi måste vinna våra matcher för att komma i toppen, vilket är vår ambition. Och vinner vi tillräckligt med matcher så vet vi att vi kommer att klara det. Vad andra lag gör, självklart tittar man på tabellen och man ser i tidningarna hur det har gått för lagen. Men det är inte vårt fokus, vårt fokus är på det egna spelet.

27-årige Niklas Gunnarsson kom till Djurgården sommaren 2016. Nu sitter han på ett utgående kontrakt, men någon förlängning lär inte komma på tal under den närmsta tiden. Gunnarsson är dock öppen för att fortsätta i klubben.

- Jag tänker inte så mycket nästa säsong nu, jag fokuserar på mitt spel och på att spela så många matcher som möjligt med Djurgården. Och sedan så får man ta det andra senare, jag vill göra en bra säsong här och en mycket bra säsong i Europa League, och det är väl det som är ambitionen. Det är liksom ingen ny situation man är i. Det är något man alltid upplever några gånger i sin karriär, att man inte har förlängt kontraktet. Jag har en bra dialog med Djurgården, de vill gärna ha mig kvar och jag trivs bra här. Så får vi se vad som händer. Men jag fokuserar på att spela så många matcher som möjligt och prestera utifrån det.

Men Djurgården har sagt att de vill ha kvar dig?
- Ja, vi har haft en positiv dialog. Så det känns skönt. Det är härligt, jag tror att om de inte hade velat ha mig så hade jag inte fått spela heller.

Publicerad 2018-07-19 kl 14:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå