Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gustav Svensson efter toppmötet: "Norrköping ska vara glada"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

IFK Göteborg var det bättre laget i bortamötet med toppkonkurrenten IFK Norrköping men fick nöja sig med en pinne efter två oturliga mål för laget.
– Norrköping ska vara glada för att de får sådana mål, säger Gustav Svensson till Fotbollskanalen.

Gustav Svensson var som vanligt överallt på planen mot Norrköping, vann boll, fördelade boll och lyckades även bli målskytt. Hans första mål sedan 17 juli 2010 i allsvenskan.
– Det var väl inte den bästa träffen jag har fått. Jag fick ett perfekt skottläge och kände direkt att jag skulle skjuta. Sen handlar det om millimetrar och tillfälligheter, säger Svensson.

När Sören Rieks kyligt knorrade in 2-1 för IFK Göteborg i den andra halvleken såg det ut att bli tre poäng för serieledarna men Alexander Fransson kvitterade. Det andra målet i matchen för hemmalaget där bollen studsade deras väg. Bägge gångerna var Gustav Svensson inblandad.
– Jag är med på båda där ... det är två glidtacklingar och den studsar deras väg. Det är verkligen stolpe in för Norrköping. I första läget försöker jag bara rädda den och ta bort den men den går på Kujovic, andra täcker jag skott, vinner motlägget och den tar i huvudet på honom och ställer John. Det är bara oturligt och Norrköping ska vara glada att de fick sådana mål i en seriefinal, säger Gustav Svensson.

Vad säger du om er insats idag?
– Vad ska man säga ... det är en tuff bortamatch och vi gör en bra taktisk match. Jag tycker vi har otur som inte får med oss tre poäng i den här matchen. Vi gör en bra prestation och är stabila även om vi släpper in två mål. Men det känns väldigt surt nu.

Okej, med en pinne borta mot Norrköping?
– Hade du frågat mig innan så kanske det hade varit ett okej resultat. De är väldigt formstarka men vi är det bättre laget och styr matchen. Lite segt att vi inte vann den men vi förlorade inte heller om man ska försöka se något positivt. Vi går alltid för tre poäng och idag var vi värda tre poäng men sådan är fotbollen ibland.

Två tappade poäng igen, börjar tajta till sig i toppen nu?
– Så har det väl alltid varit i allsvenskan. Det är bara roligt. Det blir fler stora matcher och det är kul att spela matcher som betyder något. Vi är inga sådana, jag är definitivt ingen sådan som kollar tabellen. Varje match är tre poäng och ju mer matcher med mycket publik som betyder något desto roligare blir det.

Publicerad 2015-07-19 kl 18:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons