POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Gustav Svensson om att missa finalen: Fruktansvärt tungt

IFK Göteborg får klara sig utan Gustav Svensson i den slutgiltiga kampen om guldet.
För första gången i år måste lagets tränare fråga sig vem som bäst kan axla den avstängde mittfältarens mantel.

Ett gult kort kan betyda mycket. Efter att ha startat alla IFK Göteborgs matcher i årets allsvenska missar Gustav Svensson den absoluta höjdpunkten, den direkt avgörande avslutningen hemma mot guldkonkurrenten AIK på söndag.

-Det är fruktansvärt tungt att inte kunna vara med, säger Gustav Svensson.
Allt på grund av en fällning i den 69:e minuten mot Halmstad senast. Gästernas Joe Sise föll och Gustav Svensson tilldelades sitt tredje gula kort i år.
-När jag ser att han trillar så vet jag direkt att jag kommer att få ett gult kort, och då visste jag direkt att jag var avstängd mot AIK. Det var några tunga minuter där.

Spelat allt

Tillsammans med målvakten Kim Christensen är han ensam om att ha varit på plan i samtliga 29 matcher som Göteborg spelat i årets allsvenska. Tränarna Stefan Rehn och Jonas Olsson står inför en taktiskt tuff utmaning när Svenssons ersättare på det defensiva mittfältet ska utses.

-Det är jättetråkigt för Gustavs skull, han har varit helt lysande under säsongen. Men nu är det så. Vi har i princip haft två gubbar borta de sista matcherna, och nu är det reducerat till en gubbe, så vi får se det positiva, säger Stefan Rehn.
Tränarduon har på ett ungefär bestämt sig för hur Svensson ska ersättas, berättar Rehn, som inte vill säga mer än så.

Det blir ett pussel där ersättarens annorlunda egenskaper vägs mot effekter som en eventuell förändring av spelsystemet kan innebära.
En spännande utmaning för en tränare.
-Sedan vet man inte förrän efteråt om det är lyckat eller inte, säger Stefan Rehn krasst.

Kvalificerad gissning

Gustav Svensson kan bara gissa vem som tar hans plats mot AIK.
-Jag vet inte riktigt, men jag tror att det antingen blir Sebastian (Eriksson) eller så kanske det blir "Olle" (Thomas Olsson). Men om det blir "Sebban" så är han ganska lik mig i spelsättet, säger Gustav Svensson.

Jag antar att det blir en pärs att sitta bredvid och titta på mot AIK?
-Ja, det blir det verkligen. Man kommer att känna sig hjälplös, att bara titta på och inte kunna göra något åt saken när man är van vid att gå in och kriga för att försöka vinna matchen.

TT

Publicerad 2009-10-31 kl 14:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå