Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gustav Svensson riskerar att missa toppmötet: "Tar varje dag som den kommer"

Foto: Scanpix

GÖTEBORG: Gustav Svensson tränade inte med laget under onsdagen. Matchen mot Norrköping på söndag är i farozonen.
– Vi får ta varje dag som den kommer, säger Svensson till fotbollskanalen.

Mittfältskämpen fick gå ut redan i paus mot Sundsvall när IFK Göteborg hade 2-0 och såg ut att ta tre poäng med sig hem. 45 minuter senare hade Sundsvall hämtat ikapp och varit nära att ta alla tre poängen. Som om det inte vore nog så riskerar nu Jörgen Lennartsson att vara utan spelaren han hyllat under hela våren. En känning i baksida lår håller mittfältsmotorn borta från spel.
– Det är bättre idag än igår så det är positivt, det går åt rätt håll. Jag körde i gymmet idag och kommer ta det lugnt imorgon och på fredag. Sen förhoppningsvis träna fotboll lördag. Det blir att ta varje dag som den kommer, säger Svensson.

För tidigt att veta om du kan spela?
– Ja, det är för tidigt. Det kanske är ännu bättre eller så har allt försvunnit. Svårt att säga just nu. Men jag håller igång med lite cykel och konditionen finns där, fotbollen finns där.

Jobbigt att hänga i gymmet när de andra tränar med boll?
– Idag hade de ju ett stenhårt pass med massa löpningar så det var ganska sköt att vara på gymmet idag. Men tråkigt annars för jag älskar ju att spela fotboll och när jag inte kan göra det så blir det ju tråkigt.

Vad sa ni till varandra i veckan efter tappet mot Sundsvall?
– Vi sa bara att det inte är tillräckligt bra, att vi får ta lärdom av det vi gör. Att vi ska se till att det inte händer igen och att vi ska ta fram revanschlusten, säger Svensson och fortsätter.
– Men det är svårt att bara peka på vad det är som händer, vi har inte gått in så djupt på det mer än att vi har sagt att de inte får hända igen. Har vi en ledning så måste vi hålla den. Man har inte råd med så mycket poängtapp i allsvenskan.

Nu väntar ett tufft dubbelmöte för IFK Göteborg mot tvåan Norrköping som överraskat många.
– Det kommer bli två jättetuffa matcher. Först hemmaplan för oss och gräs, sen blir det konstgräs. Två helt olika matcher men vi kommer gå för sex poäng och vi kommer vara väldigt på tå, säger Svensson.

Under onsdagsträningen lindade Sören Rieks av planen, men det ska inte vara någon fara för dansken till på söndag.

Publicerad 2015-07-08 kl 18:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons