Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gustav Svensson tvingas till operation – missar januariturnén

IFK Göteborgs slitvarg Gustav Svensson kommer förmodligen att opereras för sitt höftproblem – och missar därmed landslagets januariturné.

Intresset för mittfältsgiganten Gustav Svensson är oerhört stort. Men göteborgaren kommer förmodligen att tvingas till operation efter ett höftproblem, och missar därmed ett viktigt skyltfönster – landslagets januariturné.
– Jag tror inte att det spelar så stor roll, de klubbar som har koll på mig vet mycket väl vem jag är, säger Gustav Svensson till fotbollskanalen.se.

Svensson har under den gångna säsongen dragits med en höftskada. Tydligen har ett slitage på höften gjort så att kroppen har belastats fel och en operation är ett måste för att mittfältaren ska kunna spela fotboll i framtiden.
– Jag känner ingen smärta eller liknande, men en operation är nödvändig för att jag ska kunna ha en lång karriär. Jag tänker på framtiden, säger Svensson.

Under tisdagen kommer Gustav Svensson att genomgå en till magnetröntgen för att läkarna ska förvissa sig om att en operation verkligen är nödvändig. Men med största sannolikhet är det just operation som krävs. Därmed kommer mittfältaren alltså att missa januariturnén med landslaget eftersom han kommer att bli borta knappt två månader.
Om ett eventuellt proffsliv så har han inga direkt önskemål, bara han kommer till en klubb som satsar.
– Bara det är en bra klubb i en bra liga så är jag nöjd. Om det dessutom spelar några svenskar i laget så är ju det alltid ett plus, men det är absolut inget måste, säger Gustav Svensson till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2009-11-23 kl 17:10
Annons
Annons
Annons