Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gustavsson: "Längesedan jag var så här besviken och förbannad"

Allsvenskan

Gif Sundsvall föll mot HIF och är nu på nedflyttningsplats.
Tränaren Tony Gustavsson var efteråt upprörd. 
- Det var nog längesedan jag var så besviken och så förbannad efter en match som jag är i dag, säger han under presskonferensen. 

3:36
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Gif Sundsvall föll under lördagen med 2-1 hemma mot Helsingborgs IF i allsvenskan. Därmed är Giffarna nu, efter Falkenbergs seger mot Kalmar, på nedflyttningsplats i serien inför sista omgången mot AIK borta på Friends Arena. 

Sundsvall-tränaren Tony Gustavsson var efteråt rejält besviken. 

- Det var nog längesedan jag var så besviken och så förbannad efter en match som jag är i dag. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det och ska behöva säga det: "Matcher vinns och förloras i straffområdena". Vi har 23 avslut i dag, 23 avslut och får inte in bollen. Sett till hur den här matchen ser ut ska den här matchen vara död i halvtid. Vi ska leda med 2-0 i halvtid, säger han under presskonferensen som har publicerats på HIF:s Youtube-konto. 

ANNONS

Gustavsson berättar att han tycker att Giffarna borde ha fått hål på HIF i första halvlek, samtidigt som han anser att laget var lite "fegt" i andra halvan av matchen. 

- Det vi specifikt pratade om i halvtid var att se till att få stopp på kontringarna innan de startar, att vara modiga och ta ett steg fram för att inte få en rättvänd spelare med fart mot sig. Det gällde att stoppa det innan de skulle få upp farten och vara modiga i försvarsspelet och sortera ut det innan vi tappar bollen. De gångerna vi gör det får vi just de här bolltappen som Helsingborg får. Det är på grund av att vi är aggressiva, tar steget fram, vinner tillbaka, återerövrar och får våg på våg framåt, säger Gustavsson och fortsätter:

- De bästa chanserna kom också efter att vi haft flera anfall på rad, då det till slut blir lite oorganiserat i Helsingborg och vi får fart in bakom att skapa de här klaraste målchanserna. Men när vi blir fega två gånger i andra halvlek, tar ett steg bakåt i stället, får vi två kontringar mot oss och det kostar oss två mål. Det enda jag tjatade om inför den här matchen var mod, mod, mod i försvarsspelet, mod i anfallsspelet och att ta ett steg fram för att få stopp på kontringarna tidigt. Vi tar i stället ett steg bakåt, blir långa vid de två kontringarna och sedan är det symptomatiskt att 1-0-målet kommer direkt efter att vi har haft ett jätteläge att göra 1-0. Då gör de 1-0 i anfallet efter.

ANNONS

Gustavsson berättar också under presskonferensen att det inte var ett alternativ för Giffarna att backa hem vid 1-1, då laget hade bestämt sig för att gå framåt för tre poäng. 

- Var det naivt av oss att gå för det? Skulle vi ha backat hem vid 1-1 och vara nöjda med pinnen? Nej, vi hade bestämt oss för att gå för tre poäng. Om vi hade gjort mål hade vi blivit hyllade för att vi var modiga och fick en trea, som mot Sirius, men sådan är fotbollen. Jag är jävligt besviken och jävligt förbannad över att kliva av den här matchen utan tre poäng. Sett till hur prestationen ser ut och sett till målchanserna borde vi ha tagit tre poäng, men det gör vi inte. Det är jag jävligt besviken över. 

Publicerad 2019-10-26 kl 21:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto