POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Gustavsson misslyckades att rädda kontraktet: ”Det gör oerhört ont i mig”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

SOLNA. Tony Gustavsson fick ett tydligt uppdrag: rädda kvar Gif Sundsvall i allsvenskan.
46-åringen misslyckades och riktar nu stark kritik mot sig själv.
- Jag är jävligt besviken, säger han till Fotbollskanalen.

Vinna eller försvinna.

Gif Sundsvall behövde ta tre poäng borta mot AIK i den sista omgången för att inte trilla ur allsvenskan. Efter Johan Blombergs 1-1 med kvarten kvar så fanns det lägen till ett segermål – men i stället avgjorde Henok Goitom på stopptid och skickade ner Giffarna till superettan.

Tony Gustavsson, tränare i Gif Sundsvall, tog över klubben för två månader sedan med ett tydligt uppdrag: rädda det allsvenska kontraket. Efter förlusten, som innebar degradering, var Gustavsson tom.

- Det känns fruktansvärt, det är ruskigt tungt just nu. Spelarna är oerhört besvikna och ledsna. Men däremot ska de vara stolta. Det kan låta konstigt att jag säger det när vi har åkt ur allsvenskan, men titta på prestationen de gör i dag med kniven mot strupen. Sett till prestationen hade det inte varit en stor skräll om vi åkt härifrån med tre poäng och ett räddat allsvenskt kontrakt, säger Gustavsson och fortsätter:

- Jag kan inte begära mer av spelarna i dag. De lämnar allt de har där ute. Sen har det tyvärr grinat oss illa de sista tre matcherna. Vi gör för lite mål på de chanser vi skapar och det har kostat oss poäng.

Vid ställningen 1-1 och med fem minuter kvar innan tilläggstiden tog över valde Gustavsson att göra ett trippelbyte – en slutforcering som var intränad.

- Vi visste att vi var tvungna att vinna, vi hade tränat på den slutforceringen tidigare i veckan. Men det såg så bra ut på banan med de som var där när det stod 1-0 till AIK. AIK:s mål kom i vår bästa period, då lät vi spelet ligga kvar för vi hade momentum i matchen och sen kom vår kvittering. Därefter var det långt till ett spelavbrott, så vi fick bara fyra plus fyra minuter på oss med forceringen.

Vad som händer nu för Gustavsson, om han blir kvar eller inte i klubben med tanke på att kontraktet gällde säsongen ut, är fortfarande oklart.

- Båda parter, jag och klubben, har sagt att vi ska ta det efter säsongen. De eventuella diskussionerna om framtiden får vi plocka upp i november när känslorna har lagt sig lite. Det jag kan säga direkt är att jag är oerhört glad, tacksam och lycklig över sättet jag blivit bemött på av både spelare, ledare, klubb, supportrar och stan. Rent känslomässigt har jag enormt starka känslor och är stolt och glad över det mottagande som jag har fått.

- Det gör också oerhört ont i mig att inte kunna betala tillbaka i form av ett allsvenskt kontrakt. Jag fick ett tydligt uppdrag och det var att rädda det allsvenska kontraktet på åtta matcher och det har jag inte gjort. Det är jag jävligt besviken över.

Hur känner du själv, vill du fortsätta?
- Det är för mycket känslor just nu. Jag behöver få lite distans innan jag kommenterar det.

Publicerad 2019-11-02 kl 17:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå