Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gustavsson talar ut: Har inte haft den kontinuitet som behövs

Bara fem vinster och på kvalplats i allsvenskan. Då fick Hammarbys tränare Tony Gustavsson sparken.
-Det blev bara tomt, säger han.

Söndagens 0-3-förlusten mot Kalmar sved rejält hos allsvenska Hammarby. För fotbollstränaren Tony Gustavsson kanske än mer. När han i måndags gjorde sig redo inför träningen fick han ett telefonsamtal från Staffan Thorsell, ordförande i Hammarby Fotboll AB, som ville ha ett möte på anläggningen i Årsta. Väl där fick Gustavsson beskedet - han var inte längre Hammarbys tränare.

-Styrelsen vill skapa en känsla av nystart i laget, säger Tony Gustavsson till TT.
Efter det korta på samtalet på Årsta informerades spelarrådet, sedan fick resten av spelartruppen höra Thorsells ord om förändring.

Vad sa du själv till truppen?

-Jag tackade för att jag har fått jobba med dem. Att de ska behålla beslutsamheten och målmedvetenheten under tiden som är kvar. De kommer att hålla sig kvar, det tvivlar jag inte en sekund på, säger han.

Hur tog de beskedet?

-Jag vet inte. Det blev ett ganska abrupt slut.

Hur mår du?

-Ja, jag vet inte hur eller vad jag ska vara på den frågan. Det har varit en del känslor att ta hand om.

Tappat 22 spelare

Inför säsongen siktade Hammarby på en att placera sig bland de fyra främsta lagen i allsvenskan. Det började även bra med 1-1 borta mot Elfsborg i premiären.
Men sedan tog det inte många omgångar innan målsättningen reviderades - då skulle laget bara hålla sig kvar i allsvenskan.

Nu, efter att 21 matcher bara har gett fem vinster - och hela tolv förluster - kom tränarskiftet.

-Rent konkret har vi har gjort för få mål. I ett större sammanhang har vi inte haft den kontinuitet som behövs, säger Tony Gustavsson.

Under de tre senaste säsongerna har Hammarby tappat 22 spelare; tunga kort som Charlie Davies, Louay Chanko, Petter Andersson och Sebastian Eguren. Dessutom har klubben dragits av stora ekonomiska problem.
-Hammarby har haft det tufft och det har varit svårt för oss alla. Samtliga har tvingats att hjälpa till och det tycker jag att alla har gjort.

Vad händer med dig nu?

-Vet inte. Kan inte svara på det just nu.

Åhlund tar över

Staffan Thorsell:
-Tony är en ung, men erfaren man som vet hur den här branschen fungerar. Men serietabellen ljuger inte. Vi behöver en ny start, ny energi.

Ny tränare blir Thom Åhlund, tidigare sportchef för ungdomsverksamheten, och som i början av 2000-talet var assisterande till Anders Linderoth.

TT

Publicerad 2009-08-31 kl 17:13
Annons
Annons
Annons